Curajul de a-ti schimba viata

Curajul de a-ti schimba viata

Uneori, viata unei femei arata ca o linie dreapta, ce poate fi parcursa simplu. Alteori insa, ea se izbeste de cate o optiune si vireaza brusc. Ce inseamna aceasta alegere pentru ele? E frumos, e dificil, e provocator? E o intamplare a vietii ori, poate, un semn al destinului?

Istoria aceasta este, intr-un fel, speciala. Este povestea unor femei care au avut indrazneala de a alege un alt loc in viata. Un loc pe care il simt mai aproape. De a urma un drum si de a-si cladi o cariera bazata numai pe propriile lor pasiuni.

O pasiune devenita cariera
Maria Pricop, de la Compania Avon, nu este, desigur, unica femeie din Romania care a facut o cariera stralucita intr-o meserie "speciala". Una destul de noua si despre care nu s-au auzit prea multe: beauty specialist. Adica un fel de "sfatuitor pentru frumusete", nu? Maria este insa, la cei 30 de ani ai sai, una dintre cele mai tinere artiste ale machiajului profesionist si este poate singura care a avut curajul sa renunte, pentru aceasta, la profesia de medic. Drumul ei a fost urmarea fireasca a unei pasiuni arzatoare.

Fascinatia culorilor
"Cred ca hobbyul, pasiunea pentru culori si frumos si ambitia unui statut bine definit in societate au fost criteriile care mi-au caracterizat viata. Ambitia si-a spus cuvantul pana ce am terminat facultatea. Apoi, pasiunea a fost cea care m-a definit." La 16-17 ani, visa, ca mai toate adolescentele, sa poata face ceva maret, asa ca a ales sa devina medic. I se parea ca a fi medic era egal cu a avea acea putere speciala de a ajuta oamenii. "Am terminat facultatea, am luat licenta si am intrat in anul de stagiu. Insa ceva nu era OK…

Fascinatia mea pentru culori nu a putut sa treaca atat de usor peste albul spitalelor. Albul nu este o culoare." S-a decis sa faca ceva si, pentru ca nu-i plac jumatatile de masura, s-a inscris la primul curs de machiaj profesionist. "In 2004, mi s-a propus sa fiu make-up artist pentru Avon. Era o provocare, doream sa demonstrez ca pot, si am acceptat. Sunt doua preocupari simultane: medicina si estetica, notiuni similare si totusi deosebite. Practic, este acelasi mod de lucru: asculti, privesti, sfatuiesti, prescrii, recomanzi, apoi urmaresti rezultatele. E minunat cum se imbina, mai ales ca in beauty este eliminata suferinta, totul este vesel, optimist, intotdeauna cu perspective favorabile. Poti transforma imediat un chip trist, palid si obosit intr-unul vesel, colorat, imbujorat. De atunci, reprezint compania pe partea de beauty, fiind "sfatuitorul" in domeniul frumosului, si nu numai, preluand si partea de PR, unde, in curand, voi putea arata cum se poate face beauty."

Emotiile pot colora viitorul
Toate acestea, spune Maria, au fost posibile doar datorita modului in care a ales sa-si traiasca viata. "Vezi tu, sunt mandra de ceea ce fac acum, sunt relaxata si linistita, fiindca pot sa fiu alaturi de familie, fiindca sunt dispusa sa zambesc ori de cate ori Ingrid Ana, fetita mea de cinci luni, imi cere si are nevoie de surasul meu. Este satisfactia maxima aceea de a-ti putea acorda momente de liniste si fericire alaturi de cei dragi. Si cred, acum mai mult ca oricand, ca este cea mai buna decizie pe care am luat-o. De ce? Fiindca eu cred ca fiecare dorinta, fiecare emotie iti poate crea viitorul, il poate colora. Iar fiecare culoare inseamna o stare si fiecare stare, un vis".

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera