Cum te poti relaxa la serviciu

Nu uita sa iei o pauza! Astfel, ii dai creierului ocazia binemeritata sa se odihneasca si iti oferi timp pentru a-ti reincarca bateriile.

Un calcul foarte simplu arata ca oamenii petrec la serviciu aproximativ o treime din viata. Iar cei care lucreaza astazi doar opt ore zilnic se pot considera norocosi. Efortul continuu de a lucra are ca efecte oboseala fizica si psihica, dureri, tulburari digestive, metabolice si ale somnului. De aceea, pauzele din timpul orelor de serviciu sunt absolut necesare.

 

Cand?
Ori de cate ori organismul tau o cere, in limitele unui interval de timp care sa nu afecteze realizarea sarcinilor de lucru si sa nu contravina regulamentului de ordine interioara. Exista trei tipuri de pauze:

  • Pauzele "micro" dureaza circa zece secunde si ar trebui luate din zece in zece minute – atunci cand munca ta este foarte solicitanta si necesita o concentrare sustinuta.
  • Pauzele "mini" dureaza circa cinci minute si trebuie luate din ora in ora – indiferent de profesie, in medie, un adult nu-si poate mentine atentia focalizata mai mult de 50 de minute. In timpul acestei pauze, nu e obligatoriu sa te ridici de la birou, dar poti face cateva exercitii de intindere.
  • Pauzele "maxi" sau de masa presupun iesirea din birou si nu trebuie sa fie mai scurte de 30 de minute.

 

In ce consta relaxarea
FA O PLIMBARE.

Iesi din birou, cel putin pentru cateva minute. Acest lucru presupune miscare – cel mai important mod de a-ti revitaliza sistemele muscular si circulator.

DACA TE PLIMBI PE AFARA
Avantaje

  • Iti oxigenezi creierul. Aerul curat e esential in functionarea celulelor nervoase, diminuand totodata eventualele dureri de cap. Daca nu iesi afara in timpul pauzelor, deschide macar fereastra, pentru a lua o gura de aer.
  • Schimbi mediul. Sa vezi mereu aceeasi incapere si aceiasi oameni poate deveni apasator. Daca atmosfera din birou mai e si tensionata, o iesire te poate ajuta sa te detasezi de probleme si sa te linistesti.
  • Te pui la curent cu noutatile din magazine. Nu e moment mai bun pentru a face asta decat intr-o pauza, cand poti lua si cateva colege, pentru a schimba impresii. Nu e nevoie sa cumperi ceva, doar simplul privit in vitrine poate fi relaxant.

 

Dezavantaje

  • Desi colindatul prin magazine te poate destinde psihic, faptul ca vrei sa vezi cat mai mult intr-un timp atat de scurt te poate seca de energie. Pacat ca un lucru atat de placut poate deveni obositor!

DACA TE PLIMBI PRIN FIRMA
Avantaje

  • Mentii relatii de prietenie sau de serviciu care se vor dovedi benefice.
  • Afli informatii importante atat in plan oficial (ce decizii vor sa ia sefii, ponturi despre cum sa finalizezi un proiect), cat si neoficial (cine mai e cu cine, cine ce si-a mai cumparat).

Dezavantaje

  • Daca firma e mica, efortul fizic pe care il faci nu este suficient pentru refacerea organismului dupa multe ore de stat pe scaun.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Cariera