Antreneaza-te pentru succes

Antreneaza-te pentru succes

Fericirea fiecaruia dintre noi depinde in primul rand de imaginea noastra de sine, de increderea pe care o avem in potentialul nostru de dezvoltare.

Incepand cu acesta editie din luna mai, Avantaje iti ofera gratuit sansa de a participa la seminarii de dezvoltare personala, mediatizate de cei mai buni specialisti in domeniul coaching-ului. Daca esti interesata sa participi la astfel de seminarii, te poti inscrie si prin e-mail, trimitand urmatoarele date personale: Nume si prenume, Adresa, Varsta, Profesie, Telefon si Adresa de e-mail (pentru a putea fi contactata usor) pe adresa redactie revistei Avantaje la: avantaje(@)edipresse.ro.

Mihai Popa Radu, Specialistul nostru in probleme de coaching, va raspunde intrebarilor tale pe teme de dezvoltare personala.

Nu-mi place mediul de lucru

Lucrez intr-un mediu foarte "poluat" in ceea ce priveste relatiile interumane. E multa barfa, neincredere, "lovituri pe la spate", ti se vaneaza orice greseala, fiecare noua zi este un chin, ma gandesc cu groaza la ce se va mai intampla azi. Ce as putea sa fac?

Lucrul intr-un astfel de mediu e unul dintre principalii factori de stres la locul de munca. Ceea ce poti face in primul rand e sa te asiguri ca tu nu contribui, prin actiunile si atitudinea tale, la mentinerea acestui tip de climat. De asemenea, fii cat mai obiectiva in analizarea cauzelor care iti provoaca tie starea de disconfort.

De multe ori, ne e greu sa fim obiectivi si blamam "cealalta tabara", trecand cu vederea propriile actiuni care alimenteaza tensiunile. E important sa stabilesti daca organizatia in care lucrezi iti ofera satisfactii profesionale si/sau posibilitati de dezvoltare care sa justifice ramanerea acolo, independent de climat. Daca nu, decizia e simpla…
Daca raspunsul este afirmativ, gandeste-te daca si cat timp mai esti dispusa sa lucrezi acolo, atata vreme cat nevoile tale de dezvoltare profesionala iti sunt indeplinite.

Sa-mi schimb profesia?

Am 36 de ani, am o slujba relativ stabila, comoda, dar vreau mai mult; simt ca ma plafonez, nu exista nici o perspectiva de a avansa sau de a avea noi responsabilitati. Ma gandesc chiar sa-mi schimb profesia, sa fac cursuri noi sau sa ma apuc de o noua facultate daca e nevoie. Mi-e teama doar ca e un pic cam tarziu pentru o schimbare majora. Pana termin scoala, pana ma angajeaza cineva, ajung la vreo 40 de ani… Am o familie "asezata", doi copii care au inceput sa mearga la scoala, iar sotul meu pare dispus sa ma ajute. Este o decizie matura sa fac o astfel de schimbare sau ma multumesc cu ce am?
Din cele scrise de tine, nu vad nici un motiv obiectiv care sa te impiedice sa realizezi tot ceea ce iti doresti cu adevarat. Principalul obstacol nu cred ca vine din exterior, ci mai degraba din felul in care te valorizezi si din felul auto-limitativ in care iti descrii viitorul, care reiese din sintagme de genul "mi-e teama ca e cam tarziu…", "pana sa…", "ajung la 40 de ani".
Ceea ce este esential pentru tine este ca, lasand la o parte pentru moment realitatea prezenta, sa iti clarifici ce anume te-ar face fericita, indiferent de obstacolele aparente. Faptul ca esti sanatoasa si ca ai o familie care te sprijina reprezinta o excelenta baza de pornire catre atingerea obiectivelor propuse, tu fiind insa cea care trebuie sa si le defineasca.

Evident ca schimbarea statu-quo-ului presupune asumarea unor riscuri, insa ai de ales intre descoperirea si implinirea propriului destin ori scufundarea lenta, dar sigura, intr-o viata anosta, terna si plina de dezamagiri si frustrari. Alege-rea iti apartine! Curaj!

Mihai Popa-Radu este professional coach acreditat in Marea Britanie si singurul roman membru al prestigiosului European Coaching Institute. El colaboreaza cu diferite organizatii, oferind servicii de executive coaching prin intermediul firmei sale, Seeds for Success, al carei slogan este: "Imposibilul este o chestiune de opinie!". Poate fi contactat la adresa: [email protected]

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Cariera