Cum sunt plătiți oamenii care lucrează de acasă

freelancer acasa

freelancer acasa

Lucratul de acasă poate fi o alternativă destul de bună, mai ales atunci când timpul sau alți factori te împiedică să ajungi la birou. Oamenii care fac acest lucru nu se simt constrânși în niciun fel, își pot face singuri programul, iar salariile sunt direct proporționale cu volumul de muncă pe care îl au.

Job-urile de acasă sunt preferate în special de proaspetele mămici. Astfel, acestea reușesc să îmbine îngrijirea copilului cu activitatea profesională, fără să fie nevoite să renunțe la cea din urmă. Nu numai mamele optează pentru un astfel de job, ci și alte categorii de oameni care fie nu se pot adapta lucrului în cadrul unui birou, fie consideră că activitatea de acasă este mult mai productivă din punct de vedere financiar.

Platformele de freelancing s-au dezvoltat foarte mult în ultima perioadă, foarte multe persoane căutându-și un astfel de job. Dacă un freelancer se bucură de o flexibilitate a programului mult mai mare, în ceea ce privește salariul lucrurile pot varia destul de mult. O persoană care alege să lucreze de acasă se poate confrunta cu o instabilitate financiară și asta pentru că munca pe care o depune se poate modifica de la o lună la alta, la fel și modalitatea de plată. Totuși, există și situații în care  veniturile celor care aleg să lucreze se acasă sunt mult mai mari decât ale celor care merg zilnic la birou.

Bloggerii sunt cei care se pot bucura de venituri destul de mari din freelancing. Aceștia îți administrează blogurile și câștigă bani din numărul de vizualizări, dar și din reclamele postate în interiorul site-ului. Un blogger de succes poate încasa sume destul de mari din activitatea pe web. Statisticile arată că anul trecut, bloggerii au câștigat aproximativ 300.000 de euro, potrivit zf.ro.

Freelancing-ul este diferit de la o profesie la alta, iar satisfacțiile financiare pot varia de la caz la caz. Fotografii, jurnaliștii, traducătorii, meditatorii sau cei care activează în domeniul it-ului sunt printre cei care pot câștiga destul de bine lucrând de acasă. Cu toate astea, ponderea persoanelor care preferă stabilitatea oferită de un loc de muncă în care beneficiază de contract și de un salariu fix este destul de mare.

 

Foto: 123rf.com

Citește și:

TEST Angajat, freelancer sau angajator? Ce statut ţi se potriveşte?

Freelancer – un job de mii de euro!

5 sfaturi – Cum poti avea rezultate stralucite ca freelancer?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera