Cum scapi de cicatrice și cum previi îmbătrânirea prematură a pielii cauzată de expunerea soare

Rejuvenarea pielii și tratarea cicatricilor sunt deziderate aflate în vârful piramidei ambițiilor oricui are o problemă în aceste domenii.

Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatolog, fondatoarea Centrului de Excelență în Dermatologie, Dermatoestetică și Venerologie SkinMed Clinic, ne spune cum pot fi rezolvate în prezent aceste două probleme.

Există acum un laser ultraperformant, care funcționează cu dioxid de carbon. Este vorba de o platformă AlmaLaser, care generează o energie cu o lungime de undă în domeniul infraroșului (10600 nm), lungime de undă care este foarte bine absorbită de apă. Deoarece pielea conține o cantitate mare de apă, laserul CO2 este folosit atât pentru ablația (distrugerea) leziunilor benigne ale pielii (papiloame, veruci, keratoze seboreice, hemangioame, etc.) cat și în dermatologia estetică, mai ales în tratamentul cicatricilor și rejuvenare.

Laserul CO2 fracționat este folosit pentru îmbunătățirea aspectului estetic al pielii, poate trata riduri fine, fotoîmbătrânire (îmbătrânirea prematură cauzată de expunerea la UV), pete pigmentate, piele neomogenă, cicatrici (postacnee, postarsură, postchirurgie) la nivelul feței, gâtului, decolteului și mâinilor. Acesta acționează creând microinjurii ale pielii prin microfascicule de energie (fracționare) care declanșează un răspuns de vindecare cu stimularea sintezei de colagen și elastină. 

Rezultatul e o piele mai fermă, mai tânără, mai întinsă, cu un relief cutanat mai omogen, cu pigmentare uniformă. Pot fi necesare 4-6 ședințe pentru rezultate optime, care se fac de obicei la interval de 4-6 săptămâni. Cicatricile post acnee sunt îmbunătățite semnificativ după o cură de tratament laser CO2. Sunt situații în care este indicat un protocol complex, ce include terapie laser vascular, atunci când sunt asociate leziuni reziduale cu eritem (roțeață), peelinguri, microneedelin, sau alte terapii injectabile minim-invazive (mezoterapie, injectare acid hialuronic). 

Cu toate aceste tehnici combinate, pacienții își pot ameliora semnificativ aceste probleme, care, în urmă cu doar câțiva ani, nu aveau rezolvare. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete