Cum să-ţi îngrijeşti tenul vara

Specialiştii în cosmetică GETT’s Salons ne oferă câteva sfaturi despre cum este indicat să îngrijim tenul în funcţie de particularităţiile lui.

Vara, pentru tenurile deschise, principala grijă rămâne protecţia SPF, fiind mult mai predispunse la arsuri solare.

Pentru astfel de persoane sunt indicate produsele cu factor maxim de protecţie, preferabil 50+, care protejează pielea şi îi asigură în acelaşi timp un bronz uniform, fără pigmentări.

“Tenurile măslinii pot folosi protecţie solară mai redusă, deoarece gradul de expunere este mai mic. Acest lucru nu înseamnă că nu se va mai folosi protecţie solară”, ne reamintesc specialiştii.

Pentru tenurile grase şi mixte, în ritualul de îngrijire se vor evita produsele care conţin ulei şi se vor folosi cele care au în compoziţie extracte naturale calmante, precum ceaiul verde sau echinaceea.

Pentru tenul sensibil este recomandată diagnosticarea lui de către un dermatolog, sau specialist în cosmetică, care va putea să adapteze produsele de îngrijire la nevoile lui particulare.

O etapă importantă în îngrijrea tenului vara constă în şedinţele de peeling, care se pot efectua atât acasă cât şi la salon.

Şediinţele sunt recomandate cu o frecvenţă de 2-3 ori pe săptămână pentru tenurile normale, şi o dată pe săptămână pentru tenurile sensibile, cu eczeme, iritaţii, sau cuperoză.

Aici sunt indicate produsele speciale, dermato-cosmetice, sau din gamele profesionale, dar în cazul tenurilor normale putem apela cu încredere şi la soluţii de peeling naturale (gomaj din sâmburi de struguri, goji, amestecate cu părţi egale de miere, iaurt, sau cu produsul de curăţare al tenului).

“Protecţia solară pentru întreg corpul nu trebuie să lipsească din kit-ul niciunei femei. Aceasta este arma noastră împotriva îmbătrânirii premature”, spun specialiştii GETT’s. .

Alături de o alimentaţie sănătoasă, bogată în fibre şi grăsimi sănătoase, Omega 3 şi 6, produsele cu protecţie solară ne ajută să ne păstrăm vârsta adevărată a pielii şi tenului, poate chiar, uneori, să o şi păcălim

Înainte de a ieşi din casă, chiar şi la cumpărături, este indicat să aplicăm pe întreg corpul un gel sau o loţiune uşoară cu filtre UV, fără grăsimi şi emulgatori, sau un produs de protecţie solară hipoalergenic.

Se aplică cu minimum 20 de minute înainte de expunerea la soare, iar pentru ten putem folosi cu încredere crema cu protecţie UVA şi UVB ca bază pentru machiaj.

Atenţie: vara este de preferat să alegeţi un machiaj uşor, care să nu încarce tenul. Este bine să evitaţi produsele grase, pe baza de ulei sau compuşi chimci dăunători tipului de ten pe care îl aveţi.

Cuvintele de bază pentru vara aceasta sunt: protecţie solară şi naturaleţe!

Foto: Skeydor

Metoda lui Schultz: Cum să scapi de frică şi traume prin autosugestie

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete