Cum să-ți colorezi părul în mov fără să îl deteriorezi

Dacă ar fi să îi dai o culoare lunii aprilie, movul ar fi cu siguranță una dintre ele. De ce? Pentru că este culoarea liliacului care stă să înflorească. Ce-ar fi să o porți și tu? Hai, că avem sugestii cum să-ți colorezi părul în mov fără să îl deteriorezi.

Nuanțatoarele pentru păr nu există de când lumea și pământul. Și nici paletarele de culori de vopsea permanentă n-au fost dintotdeauna așa de generoase. Ani la rând, înainte de ’90, abia dacă se găseau două-trei nuanțe de blond, tot atâtea de roșcat, una sau două de castaniu și un singur negru. Când a apărut negrul cu reflexe albăstrui și mai apoi violet, deja ni se părea că ne lăfăim în culori.

Ei bine, vrei să îți colorezi părul în mov, da? Pentru prima dată, așa-i? Dar nici n-ai vrea să îl agresezi cu o vopsea permanentă… Nici măcar cu un nuanțator, care oricum conține și el substanțe chimice, deși mai blânde. Și în afară de asta ai și temeri că poate nu îți stă bine. Soluția de compromis este să îl colorezi cu ceva natural, inofensiv, care „se duce' după câteva spălări: Violet de Gențiană. Este un produs pe care îl găsești la farmacie, la un preț derizoriu. Acesta este practic un dezinfectant cu proprietăți antibacteriene, folosit în cazul traumatismelor pielii (tăieturi sau julituri). Dar ce grozav colorează părul!

Ar trebui să știi că dacă ai părul într-o nuanță închisă, rezultatul nu prea va fi observabil. Cel mult ai putea să te mândrești cu niște reflexe mov, în soare. Dar dacă ești șatenă deschis sau blondă, nu trebuie să-ți faci griji. La fel și dacă ai fire albe, care cu siguranță se vor colora.

Colorarea cu Violet de Gențiană se poate face în două moduri. Primul este cel în care adaugi câteva picături de Violet de Gențiană (6-8) într-un vas cu apă în care îți clătești părul după spălare. Celălalt mod este să pui această soluție în balsamul pentru păr, să amesteci pentru a se omogeniza, să aplici pe păr și să aștepți să acționeze. Intensitatea culorii este influențată de cantitatea de Violet de Gențiană pe care o folosești. Oricât de mult ți-ai dori o culoare intensă, NU folosi soluția nediluată în apă! Rezultatul va fi un păr pătat, neuniform colorat. Atenție! Folosește mănuși în procesul de colorare, pentru că soluția, chiar și diluată, pătează! Te avertizăm că vei păta și prosopul, și perna pe care dormi.

Truc: dacă ești blondă (natural sau vopsită) într-o nuanță deschisă (cenușiu, auriu, caramel sau nisipiu), cu ajutorul Violetului de Gențiană îi poți oferi părului o tentă de gri. Pentru asta va trebui să folosești o cantitate foarte mică de soluție, doar 2-3 picături.

Știai că…

… tot cu ajutorul unor produse farmaceutice îți poți colora părul în albastru sau roz? Pentru albastru ai nevoie de Albastru de Metilen iar pentru roz de Tinctură Castelani.

Foto: 123rf

Citeste și:

Cum îți tunzi bretonul singură

Cu ce cureți bijuteriile din aur și argint ca să le aduci strălucirea inițială

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete