Cum îți tunzi bretonul singură

Cât în glumă, cât în serios, faptul că saloanele de înfrumusețare sunt închise poate provoca mici neplăceri.Dacă a te vopsi singură nu pare să fie foarte complicat, în privința tunsorii lucrurile se complică. Mai mult de nevoie decât de voie va trebui să înveți cum îți tunzi bretonul singură, acasă. Măcar bretonul…

Specialiștii ne dau un sfat important: nu este cazul să încercăm noi tunsori dacă suntem amatoare. Până la urmă ieșim noi din acest necaz și ne va tunde un hairstylist. Acum cel mult ne scurtăm bretonul dacă a crescut prea mult. Trebuie să o facem însă cu prudență, mai ales dacă este pentru prima dată.

Prima regulă: nu tunde niciodată pe părul ud pentru că te poți „păcăli'. După uscare poți avea surpriza că te-ai tuns mult prea scurt.

A doua regulă: execută operațiunea într-un loc în care ai lumină naturală foarte bună.

A treia regulă: taie părul „din aproape în aproape', nu din prima. Dacă ai băgat foarfeca prea adânc în păr, nu mai poți repara…

Pentru ca bretonul să fie tuns corect, e de ajutor să urmărești linia pe care ți-a dat-o stilistul ultima dată când te-a tuns. Rezistă tentației de a experimenta, ca să n-ai ce regreta. Începe prin a împărți părul trasând un triunghi care pornește din creștetul capului. Prinde cu un elastic restul părului, la spate, ca să nu te încurce. Piaptănă-ți foarte – foarte bine bretonul. Umezește o cretă și trasează pe păr linia de-a lungul căreia vrei să tai. E cel mai sigur așa. Ține linia cu ajutorul unui pieptene.

Dacă ai părul des, bogat, va trebui să împarți bretonul pe două „etaje'. Pe cel de dedesubt taie-l puțin mai scurt decât vrei să arate rezultatul final. Pe cel de deasupra îl poți tăia la lungimea dorită. Trucul este util dacă nu vrei să ai un breton care să arate ca o… streașină.

George Northwood, hairstilistul celebrităților (printre care Meghan Markle și Gwyneth Paltrow), are un pont pentru noi. Dacă nu vrei un breton drept, la linie, ci unul ușor franjurat, doar decupează vârfurile. Poți face acest lucru șuviță cu șuviță, de sus în jos, cu vârful foarfecii orientat către ora 7 pe un ceas imaginar.

Foto: 123rf

Citeste și:

Cu ce cureți bijuteriile din aur și argint ca să le aduci strălucirea inițială

Cum să alegi fondul de ten potrivit pentru pielea ta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete