Cum să petreci o zi caniculară în Malta

avantaje.Malta.15.05.2014

Dacă te afli în Malta pe timpul verii înseamnă că iubeşti căldura din plin, această ţară se bucură de prezenţa soarelui pe tot timpul anului, însă vara acesta străluceşte cu mult mai multă patimă.

Pentru că temperaturile pot urca până pe la 38 de grade Celsius noi ţi-am pregătit câteva sfaturi cu ce ai putea face pe o astfel de vreme.

Bălăceală în ape limpezi

Golfurile cu ape uşor reci, adăpostite de roci uriașe, ascunse parcă de ochii lumii, sunt ideale pentru a te azvârli în ele şi pentru a te răcori. Înarmează-te cu răbdare şi cu o rogojină şi îndreaptă-te spre golful cu plaje franjurate, Ghajn Tuffieha.

În apropiere de acest golf vei găsi şi un sit roman deosebit decorat cu mozaicuri, Băile Romane, construite în apropiere de Izvorul Mărului, pe care trebuie să le vezi neapărat.

Îţi recomandăm să te bronzezi în zona Grotei Albastre şi să te bucuri de peisajul aproape ireal al apei care îşi schimbă nuanţa de la albastru închis la verde deschis. Aproape de această grotăse află templul preistoric Mnajdra, un sit deosebit de valoros ce datează de aproape 3000 de ani Î.Hr., mai vechi chiar şi decât piramidele egiptene.

Zonele din vecinătate sunt asaltate de înotători datorită peisajelor subacvatice bogate, dar şi pentru că aici se află două bazine naturale Ghar Lapsi.

Mlaştini sărate în Malta

Un loc preferat de foarte mulţi turişti datorită apropierei de Valleta este golful Salina Bay, este numit în acest fel datorită mlaştinilor sărate. În imediata apropiere se află şi Hipogeul şi templele preistorice care te vor impresiona cu siguranţă.

Early Booking Malta

Hotel Excelsior 5* – de la 549 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu mic dejun, asistenta turistica, ofertă aniversară Malta Travel– 15 ani (www.malta.ro), 021/318.59.92

Autor: Mădălina Isar

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta