Peisaje de vis şi atmosferă de lux în staţiunea Gammarth

avantaje.Tunisia.14.05.2014

Staţiunea Gammarth este una dintre cele mai atractive zone  rezidenţiale din Tunisia, precum şi un important centru turistic cu hoteluri pentru toate gusturile şi buzunarele, cu vedere la mare şi aproape de plaja care se întinde pe o distanţă de 12 km.

Aici ţi se oferă toate facilităţile, începând cu locul de cazare, până la magazine unde poţi cumpăra suveniruri, dar şi metode de divertisment, cum ar fi cinematografele, terenul de golf şi multitudinea de oferte cu sporturi acvatice.

Rămăşiţele istorice ale oraşului Gammarth

Oraşul tunisian a fost timp de secole de-a rândul un mic sat pescăresc. Săpăturile arheologice au descoperit catacombe antice şi inscripţii care datează încă din jurul secolului al II-lea, atunci când  romanii ocupau acest teritoriu, mai ales că nu foarte departe de acest loc, la doar 7 km, se găsea Cartagina.

De aceea, foarte mulţi vizitatori pornesc în excursii spre vechile rămăşiţe cartagineze, dar şi în alte regiuni populare din apropiere, cum ar fi peninsula Cap Bon sau chiar capitala Tunis, la doar 20 de minute de mers cu trenul.

Modernizarea staţiunii

Primele semne ale modernizării oraşului Gammarth au apărut odată cu obţinerea independenţei faţă de Franţa.

Începând cu anul 1950, staţiunea s-a dezvoltat constant pe direcţia turismului care devenea din ce în ce mai infloritor, ajungând principalul susţinător al economiei.

Peisajele impresionante, hotelurile de lux şi restaurantele cu specific european au adus renumele oraşului. Cu toate acestea, zona se pastrează încă liniştită, cu plaje destul de largi şi activităţi pentru toată lumea.

Early Booking Tunisia

Hotel Hannibal Palace 4* – de la 259 Eur/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistență turistică, agenția Kartago Tours (www.kartagotours.ro ), +40 264 504 080

Autor: Geanina Ichim

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta