Cum să îți păstrezi garderoba și accesoriile ca noi ani la rând. Știai aceste trucuri?

Cum să îți păstrezi garderoba și accesoriile ca noi ani la rând. Știai aceste trucuri?

Cine a spus că trebuie să îți cumperi mereu haine și accesorii noi pentru a avea o apariție elegantă? Dacă știi cum să îngrijești lucrurile pe care le ai deja, poți să uiți de cumpărături periodice.

Orice femeie își dorește să aibă o garderobă vastă, însă, de cele mai multe, ori calitatea primează în fața cantității. Nu trebuie să ai zeci de costume, rochii și bijuterii ca să devii un adevărat etalon de eleganță. Trebuie doar să alegi lucruri de calitate și să le îngrijești ca la carte. Iată câteva trucuri de îngrijire pentru haine și accesorii care îți vor reîmprospăta toată garderoba:

  1. Bijuteriile pe care le ai de ani de zile pot părea cumpărate ieri, dacă le îngrijești corect

Bijuteriile de aur și argint au un farmec aparte și nu-și pierd nicicând frumusețea. Sunt clasice, denotă rafinament și nu se demodează niciodată. Cu siguranță ai și tu deja câteva piese la care ții în mod special și pe care ți-ai dori să le păstrezi ca noi cât mai mult timp.

Din fericire, însă, este foarte ușor dacă urmezi aceste sfaturi cu adevărat utile despre curățarea bijuteriile din aceste metale prețioase. După cum vezi, este foarte simplu ca piesele tale preferate și peste care s-au așternut anii să rămână la fel de ca în ziua în care le-ai văzut în vitrina magazinului sau în care le-ai primit. În plus, bijuteriile din metale prețioase sunt precum vinul, cu cât sunt mai vechi, cu atât sunt mai spectaculoase, nu crezi?

  1. Păstrează-ți accesoriile în mod corespunzător

Orice tip de bijuterii ai, fie că sunt din aur, argint sau orice alt material, trebuie păstrate în mod corespunzător pentru a nu se degrada în timp. Nu amplasa niciodată bijuterii în bătaia directă a soarelui sau în încăperi unde este abur – în dulapul din baie, de pildă. Alege suporturi care să le permită lanțurilor să stea atârnate, fără să intre în contact cu alte coliere. De asemenea, optează pentru cutii de bijuterii capitonate cu un material cât mai fin – satin, catifea, mătase.

  1. Rochiile tale de ocazie pot să fie la fel de seducătoare și după zeci de purtări

Un dulap plin cu rochii de ocazie nu se va compara niciodată cu câteva rochii cu adevărat stilate și din materiale de cea mai bună calitate. Odată ce ai urmat această regulă, nu uita să aplici și alte sfaturi legate de îngrijirea lor.

În primul rând, nu spăla niciodată la mașină rochiile, indiferent de materialul lor. Este recomandat fie să le duci la curățătorie, fie să le speli la mână cu un detergent cât mai blând, de preferat unul lichid și care să fie destinat unei anumite palete de culori. În felul acesta, rochia ta neagră  își va păstra culoarea intensă mult timp, iar cea albă nu se va îngălbeni odată cu trecerea vremii.

  1. Ține cont de această regulă pentru toate hainele tale

Am vorbit despre rochii, însă e cazul să ne referim și la alte tipuri de haine pe care le ai în dulap. Orice piesă ai în dulap trebuie tratată cu atenție, dacă îți dorești ca ea să se mențină ca nouă cât mai mult timp. Asta înseamnă că trebuie păstrate în anumite condiții. Nu folosi niciodată umerașe subțiri, din sârmă, ele vor provoca urme inestetice la umerii bluzelor. Nu aglomera prea mult dulapul, din această cauză o mulțime de haine se pot degrada. În plus, dacă hainele nu stau lejer pe umerașe sau pe rafturi se vor șifona, iar fierul de călcat este inamicul suprem al țesăturilor.

Tu ții cont de aceste sfaturi? Cum îți păstrezi hainele și accesoriile preferate ca noi?

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete si Moda