Cum să faci împrumuturi istețe. Ce variante ai în funcție de nevoi și care sunt avantajele fiecăruia

Cum să faci împrumuturi istețe. Ce variante ai în funcție de nevoi și care sunt avantajele fiecăruia

Dacă faci împrumuturi bine calculate, ele te pot ajuta enorm, însă, dacă faci o alegere neinformată, vei plăti mult mai mult decât merită obiectele achiziţionate.

Oricine are nevoie la un moment dat de un împrumut, fie că este vorba despre nevoi stringente, fie că este vorba despre investiții pe termen lung. De altfel, creditele sunt instrumente foarte utile oricărei persoane, însă doar dacă sunt făcute după ce te-ai informat cu minuțiozitatea cu privire la condițiile pe care le implică. Iată ce variante ai în functie de nevoile tale, pentru a ști ce să alegi pe viitor:

  1. Creditul de nevoi personale poate fi util pentru o mulțime de arii – renovarea locuinței, achiziționarea unor electrocasnice noi, reparații la mașină. Ce presupune el?

Unul dintre cele mai solicitate credite este cel de nevoi personale, tocmai pentru că el se pliază pe diverse obiective pe care le poți avea. Un astfel de credit nu poate fi, însă, nici unul prea mic. Suma minimă pe care o poți împrumuta cu el este de circa 5.000 de lei, in funcție de oferta băncii, iar maximul atinge în general 20.000 de euro. Este de ajutor pentru a face achiziții substanțiale, pentru renovări sau diverse cheltuieli mai mari.

El poate avea diverse condiții, în funcție de banca pe care o alegi. În cazul acestui credit, de pildă, dobânda poate fi și de 8,82%, iar perioada de împrumut poate fi de maxim 5 ani. După cum vezi, în cazul lui ai și avantajul că ai la dispoziție absolut toate informațiile de care ai putea avea nevoie pentru a face un împrumut, iar ele sunt pe înțelesul oricui.

  1. Pentru a cumpărat o mașină ia în calcul un credit auto

Dacă ai drept obiectiv achiziționarea unei mașini, poți apela la creditul despre care îți vorbeam mai sus sau la un credit special destinat cumpărării unui autoturism. Ai la dispoziție inclusiv varianta creditului  „Prima Mașină' cu un avans mai mic decât alte credite de acest tip. Astfel de tipuri de credite pot fi accesate şi dacă îți cumperi o mașină nouă, dar şi dacă iei una la mâna a doua.

  1. Un card de debit cu descoperire este util pentru sume mici de care ai nevoie până la următorul salariu

Cardul de debit cu descoperire este o altă variantă ce îți poate fi de mare ajutor atunci când ai nevoie de bani. Pe el ai la dispoziție atât veniturile tale, cât și câteva salarii în plus. Avantajul său este că dobânda este mai mică, împrumuturile nu ating niciodată o valoare pe care nu o poți acoperi, iar banii sunt mereu acolo când ai nevoie de ei. Îl poți privi ca pe o varianta de rezervă, la care să apelezi în caz de necesitate.

  1. Împrumuturile mici și rapide pot fi de ajutor, dar s-ar putea să te coste mult pe termen lung

O altă opțiune ar fi împrumuturile rapide de la Instituții Financiar Bancare (IFN). Aceste împrumuturi pot fie de mare ajutor în cazul unei urgențe, iar condițiile în care se acordă sunt foarte ușor de îndeplinit. Totuși, odată cu aceste condiții lejere primești la pachet și o dobândă destul de mare. Parcurge cu atenție toate datele și informațiile pe care ți le pune la dispozitie un IFN înainte să aplici pentru un credit, astfel nu vei avea parte de suprize neplăcute.

Acestea sunt aproape toate variantele pe care le ai pentru diverse nevoi care pot apărea, însă condițiile pentru ele diferă în funcție de instituția la care ai apelat. Tu ai făcut vreodată un împrumut? Care crezi ca sunt situațiile pentru care merită să faci un credit?

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera