Cum să alegi fondul de ten potrivit pentru pielea ta

Ce trebuie să menționăm chiar de la început este că și cel mai performant fond de ten nu are cum să se așeze frumos pe ten, dacă acesta este neîngrijit. Urmează ghidul nostru despre cum să îți tratezi corect tenul și ce ingrediente benefice recomandă specialiștii să folosești, pentru a-l menține exfoliat, luminos și sănătos. De asemenea, dacă nu știi cum să alegi fondul de ten potrivit pentru pielea ta, am creat o listă cu câteva direcții simple menite să te ajute să alegi un fond de ten care să ți se potrivească.

1 Testează fondul de ten pe obraz, pe linia maxilarului și chiar pe gât.
Când alegi nuanța fondului de ten, uită-te și la subtonul pe care îl ai – rece, cald, roz? „Aplică trei nuanțe apropiate de fond de ten dinspre obraz spre maxilar într-o linie dreaptă și fină și observă care este cea mai apropiată nuanței tale de piele. Fii atentă la nuanța care se potrivește cel mai bine cu nuanța pielii gâtului și alege-o pe aceasta. Dacă ai de ales între două nuanțe, optează pentru cea mai deschisă, deoarece este mereu mai ușor să închizi o nuanță de fond de ten decât să o deschizi, sugerează Andreea Haș, make-up artist.

2 Fă o probă și poartă fondul de ten la lumina naturală!
Luminile din magazinele de make-up nu sunt chiar cele mai potrivite pentru a-ți da seama de efectul real pe care îl are fondul de ten pe fața ta. „Nu risca să cumperi un fond de ten care îți poate conferi un efect de mască sau poate avea un ton nepotrivit cu pielea ta, avertizează specialistul. Cel mai bine este să ieși afară, la lumină naturală și să observi care este nuanța care se blenduiește cel mai natural pe ten.

3 E relevant să testăm fondul de ten pe interiorul încheieturii mâinii?
Unul dintre criteriile care contează în alegerea fondului de ten (aproape) perfect este puterea acestuia de acoperire. „Dacă ai un ten lipsit de imperfecțiuni și deschis la culoare, alege un fond de ten cu acoperire medie spre mică, cu finiș iluminator asupra pielii. Dacă tenul tău are imperfecțiuni, acnee sau rozacee, optează pentru o putere de acoperire mare a fondului de ten, spune specialistul Bottega Verde. Aceasta se testează deasupra venelor, pentru a vedea cât de bine reușește să le acopere. Dacă nuanța venelor tale este estompată vizibil, înseamnă că fondul de ten ales are capacitate de acoperire suficientă și pentru imperfecțiunile feței.

4 Cum alegi corect pentru tine textura fondului de ten.
Fondul de ten lichid nu are putere de acoperire mare, dar poate fi folosit pentru un machiaj de zi, pentru a uniformiza tenul natural, dar și pentru unul de seară – dacă îl aplici în mai multe straturi cu un burețel. Fondul de ten în variantă stick sau baton are o acoperire medie spre mare și o rezistență mai bună în timp. Fondul de ten compact, cel cu textură pudrată, are putere de acoperire mare, însă aplicarea lui necesită mai mult timp și mai multă experiență, pentru că este mai greu de uniformizat, avertizează Andreea Haș. Mai mult, unele fonduri de ten cu acoperire mare au tendința să oxideze, adică să se închidă cu una-două nuanțe, deci contează să îl testezi cu atenție înainte.

5 Cât de important e să adaptezi fondul de ten la anotimp?
Pe parcursul lunilor călduroase din an alege un fond de ten cu textură ușoară, fluidă, lichidă. Iarna te poți orienta către fonduri de ten formulate mai dens. De asemenea, și nuanța fondului de ten poate să difere de la un anotimp la altul, cele deschise fiind recomandate pentru iarnă, iar o nuanța mai închisă fiind opțiunea ideală pentru vară, atunci când pielea se bucură deja de un bronz strălucitor (și sănătos, sub o cremă cu FPS, da?). „Dacă alegi o nuanța deschisă și pentru perioada verii, o poți închide puțin cu un autobronzant lichid. Aplică fondul de ten deschis pe zona T și închide-l puțin la culoare pentru a aplica pe restul feței, jucându-te astfel cu umbre și lumini, pentru un make-up bronze, sfătuiește make-up-artistul.

Foto: Shutterstock

Citeste si:

Ai grijă de tine chiar dacă stai în casă! Nu vei sta o veșnicie…

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete