Cum realizezi epilarea de lungă durată acasă

Probabil că nu există femeie care să nu-și dorească să scape ușor, rapid și fără dureri de părul nedorit de pe corp. 

Această nevoie devine și mai stringentă în sezonul cald, când picioarele și brațele pe care vestimentația le lasă la vedere trebuie să fie perfecte.

Din fericire, nu mai e nevoie să apelăm la lama de ras, la ceară sau la benzile depilatoare. Noile tehnici de epilare de lungă durată ne permit să obținem perfecțiunea chiar și acasă și să ieșim mult mai ieftin decât dacă am merge la salon.

Metode de epilare de lungă durată acasă

Cele mai moderne metode la care poți apela ca să scapi de părul nedorit fără să mergi la salon sunt epilarea cu lumină intens pulsată, epilarea cu laser şi epilarea cu spray.

Cea mai în vogă şi, totodată, cea mai blândă metodă de epilare de lungă durată acasă este cea cu lumină intens pulsată. Este comodă, sigură și rapidă. În doar câteva minute, scapi de părul nedorit de pe corp.

Epilarea cu IPL, cea mai căutată metodă de epilare a momentului

Tehnologia IPL inhibă creşterea părului nedorit de pe corp prin aplicarea de pulsaţii de lumină foliculilor de păr. Impulsul luminos acţionează doar asupra firului de păr, neafectând în niciun fel pielea.

Pulsațiile de lumină încălzesc firul şi rădăcina acestuia, iar melanina (pigmentul din firul de păr) absoarbe lumina emisă. Din acest motiv, epilarea cu IPL nu funcționează în cazul părului blond deschis sau în cazul părului alb, care conțin foarte puțin pigment. Cu cât pielea e mai albă și părul mai închis la culoare, cu atât epilarea cu IPL va fi mai eficientă.

Firele rămase după epilarea cu IPL devin foarte subțiri și depigmentate, având aspect de puf. Însă, întrucât părul crește în mai multe cicluri, este nevoie de mai multe ședințe de epilare. Între tratamente, firele de păr cad în mod natural şi creşterea lor este inhibată.

Rezultatele se văd după aproximativ 4-6 tratamente repetate o dată la două săptămâni. Apoi vei avea nevoie de epilare din ce în ce mai rar.

Ce ar trebui să înțelegem prin epilare de lungă durată

În cazul epilării de lungă durată, situația se prezintă în felul următor:

Epilarea cu IPL necesită un număr de mai multe ședințe în funcție de zona corpului, de culoarea și textura firului de păr și de culoarea pielii. Cu fiecare ședință de tratament, părul dispare, urmând ca fire de păr noi să apară din alți foliculi piloși, până când vor dispărea și aceștia.

Pe termen lung, epilarea este parțială, dar permanentă. 90-95% din firele de păr de pe suprafața corpului vor dispărea definitiv după un număr suficient de ședințe.  Există zone ale corpului ce răspund mai bine decât altele la acest tip de epilare. Spre exemplu, pe gambe, în zona axilelor și în cea inghinală părul va dispărea în proporție de 80-95%, comparativ cu zona feselor sau zona spatelui, unde epilarea completă se face în proporție de 60 – 70%.

Voi la ce metodă de epilare apelați în prezent? Ce credeți despre epilarea de lungă durată realizată acasă?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete