Cum poți economisi spațiu într-o baie mică de apartament

Să amenajezi o baie mică poate fi o provocare chiar și pentru designerii de interior experimentați. Configurarea spațiului astfel încât să îți încapă toate lucrurile de care ai nevoie și piesele de mobilier indispensabile este mai dificilă decât pare la început.

Ai nevoie de suficient spațiu pentru chiuvetă, cadă, vas de toaletă, spațiu de depozitare pentru prosoape și cosmetice, un loc pentru coșul cu rufe murdare și, cu puțin noroc, suficient loc să pui și mașina de spălat. 

În majoritatea băilor de apartament te poți considera norocoasă dacă ai loc pentru a înghesui jumătate dintre lucrurile de care ai nevoie. Din fericire, există câteva trucuri de amenajare care te pot ajuta să adaugi un plus de funcționalitate încăperii și să profiți la maximum de tot spațiul pe care îl ai la dispoziție, organizându-l în mod inteligent. 

Înlocuiește cada cu o cabină de duș

Cada este unul dintre cele mai voluminoase obiecte dintr-o baie și ai nevoie de mult spațiu pentru a instala una suficient de mare și confortabilă. De aceea, pentru o baie mică de apartament mult mai potrivite sunt cabinele de duș, mai practice și compacte.

Într-o cabină de duș poți utiliza inclusiv spațiul pe verticală, fie cu ajutorul unor rafturi sau a unei bare metalice pe care să poți agăța apoi produsele cosmetice cu ajutorul unor clipsuri. Alege o cabina de dus cu uși glisante, astfel încât să nu fii incomodată de ele sau să fie nevoie să regândești configurația băii pentru a deschide ușa cabinei. 

Utilizează spațiul pe verticală

Rafturile suspendate îți oferă un plus de spații de depozitare extrem de util. Aici îți poți ține prosoapele, cosmeticele sau produsele de curățat baia, fără să fii nevoită să renunți la spațiul pe orizontală. Rafturile suspendate pot fi montate inclusiv pe ușa de la baie sau deasupra mașinii de spălat, astfel încât să nu te lovești de ele și să rămână în același timp la îndemână. 

Montează chiuveta în colț

Dacă instalezi chiuveta într-un colț al băii și optezi pentru o mască de formă triunghiulară, poți economisi spațiu pe care nu l-ai fi utilizat altfel. Dezavantajul este că nu toate instalațiile sanitare se pretează pentru a schimba poziția chiuvetei după bunul plac. Totuși, ar trebui să stai de vorbă cu instalator pentru a vedea dacă există vreun artificiu prin care poți schimba poziția chiuvetei pentru a eficientiza utilizarea spațiului. 

Renunță la mașina de spălat în baie

Într-o baie de mici dimensiuni, mașina de spălat poate ocupa enorm de mult spațiu, așa că este bine să reevaluezi configurația camerei și să vezi dacă nu ai loc pentru ea pe hol sau în bucătărie. Dacă renunți la amplasarea mașinii de spălat în baie vei reuși să economisești foarte mult loc necesar pentru depozitare sau pentru a pune în practică un design care înainte părea imposibil. 

Folosește cutii de depozitare

Dacă simți că spațiul din baie nu numai că nu e suficient, dar este și dezorganizat, atunci poți face loc pentru un raft pe roți, cu mai multe etajere, pe care să poți pune cutii de depozitare. Etichetează cutiile astfel încât să îți fie mereu simplu să găsești lucrurile pe care le cauți, iar baia ta va deveni instantaneu mai practică și mai bine organizată.

De asemenea, raftul pe roți este ușor de mutat dintr-o parte în alta, ceea ce înseamnă că nu îți va îngrădi mișcările așa cum o face un corp fix de mobilier. 

Material realizat cu sprijinul romstal.ro

Sursă foto:Filios Sazeides on Unsplash

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Familie si casa