Cum ne dau bulgarii lecţii de turism

Cum ne dau bulgarii lecţii de turism

Atât în timpul iernii, cât şi al sezonului cald, staţiunile bulgăreşti atrag turiştii străini cu oferte cât mai diverse, pornind de la serviciile hoteliere impecabile şi mergând până la cele mai variate proceduri SPA şi condiţii bune pentru practicarea sporturilor.

Bansko_snowboard

Astfel, în timp ce România are 1,7 milioane de turişti străini pe an, Bulgaria primeşte anual peste 7 milioane de turişti străini. ,,Turismul este cea mai importantă industrie a Bulgariei. Anual, Bulgaria are mai mulţi turişti decât populaţia ţării,, susţine Branimir Botev,  ministrul adjunct bulgar al Economiei, Turismului şi al Energiei.

Turism cultural şi servicii de 5 stele

Sofia, capitala Bulgariei, are o poveste impresionantă, fiind unul dintre cele mai vechi oraşe din Europa. În Sofia s-au găsit urme arheologice datând încă de acum şapte mii de ani şi s-au păstrat numeroase ruine ale vechilor oraşe.

Antique Theatre _Plovdiv

Conform statisticii Unesco, pe lângă Bulgaria, doar Italia şi Grecia mai au atât de multe monumente istorice.

Turiştii care au vizitat Sofia s-au declarat fascinaţi de diversitatea clădirilor, de arhitectura rusească şi vieneză, de bisericile în stil neobizantin şi de numeroasele muzee.

catedrala

Tot în Sofia se află şi Catedrala Alexander Nevsky, un monument deosebit din punct de vedere arhitectural, fiind construită într-un stil neobizantin. Aceasta este cea mai mare catedrală din Peninsula Balcanică, cu o colecţie impresionantă de icoane ortodoxe.

Dacă ajungeţi în Sofia, iar bugetul vă permite, vă recomandăm să vă cazaţi la Hotelul Arena di Serdica, care este amplasat chiar  în centrul oraşului, la doar cinci minute de catedrala Alexander Nevsky, de Operă şi de Galeria Naţională de Artă.

La subsolul hotelului s-au păstrat ruinele unui amfiteatru antic, care datează din secolul al III- lea şi pe care turiştii îl pot admira, fără să plătească o taxă.

Arena di serdika

Un alt hotel de cinci stele, în cadrul căruia o să fiţi trataţi regeşte este Grand Hotel Sofia. Hotelul este amplasat tot în centrul capitalei, cu vedere la Grădina Oraşului.

Hotelul are o colecție unică de peste 400 de picturi în ulei originale şi oferă acces Wi-Fi gratuit şi parcare gratuită.

Sporturi de iarnă şi SPA

Dacă sunteţi un împătimit al sporturilor de iarnă, părtiile din Bulgaria sunt excelente pentru practicarea acestora. De asemenea, dacă vă aflaţi la început de drum, atât la în staţiunea Borovets, cât şi în staţiunea Pamporovo, găsiţi o echipă de instructori de ski pregătiţi să vă ofere primele lecţii.

DSC_1502

În staţiunea Borovets vă recomandăm să vă cazaţi la Hotelul Samokov. Situat la 50 de metri de telegondolă şi la 250 de metri de teleschiuri, hotelul se află la doar o oră distanţă de mers cu maşina din Sofia.

Pamporovo 1

În cadrul hotelului, vă puteţi bucura de o zonă termală ultramodernă cu hamam, baie de aburi, saună finlandeză, băi de picioare, piscină şi un centru de înfrumuseţare.

HIsar_spa hotel Augusta

Proprietatea mai dispune şi de o pistă de bowling, una de biliard şi de facilităţi de tenis de masă.

Un alt loc impresionat care oferă servicii excelente de cazare şi  relaxare este Hotelul Yastrebets Wellness & Spa. Hotelul este situat chiar în inima magnificului lanţ muntos Rila, lângă staţiunea de schi populară Borovets şi oferă o vedere superbă la pârtia de schi şi la pădurea de pin.

Bansko_Ski_Slopes_01

Oaspeţii hotelului se pot bucura de serviciile de SPA care includ saună finlandeză, baie de aburi, baie de plante, proceduri cosmetice şi masaje, tratamente Ayurveda, duşuri exotice, piscină, fântână de gheaţă, cadă cu hidromasaj.

Clubul de Golf de la Bansko-Dobrinişte

Bulgaria se poate lăuda cu unul dintre cele mai frumoase cluburi de golf din lume, având un teren cu 18 găuri. De curând, acesta a primit 2 premii internaţionale la Barcelona, pentru cea mai nouă destinaţie de golf.

Bansko027

Clienţii clubului de golf se pot caza la Pirin Golf Hotel, un complex impresionat de 5 stele, care oferă un centru SPA foarte bine dotat. Proprietatea se întinde pe 5000 de metri pătraţi şi include 3 restaurante cu mâncăruri europene şi asiatice.

878_22_640

Tradiţii din regiune şi turism religios

Satul Shiroka Laka, din regiunea Smolean, este recunoscut pentru faptul că a păstrat tradiţiile şi oferă turiştilor experienţe de neuitat, în acest sens.

De asemenea, dacă doriţi mâncare tradiţională bulgărească vă puteţi delecta cu porţii uriaşe la restaurantul hotelului Shiroka Laka. 

traditii

În localitatea Zlatograd, puteţi vizita Complexul Etnografic şi descoperi o parte din istoria culturală a bulgarilor.

Un alt fel de turism pe care îl oferă Bulgaria este cel religios. În acest sens, a fost semnată o convenţie cu guvernul român pentru a dezvolta împreună turismul religios.

drianovo_monastery

,,Turismul religios  este un produs pe care România şi Bulgaria doresc să îl vândă împreună.În prezent, Bulgaria dispune de 47 de mănăstiri funcţionale, pe care le va cuprinde în obiectivele turistice,, a afirmat Branimir Botev,  ministrul adjunct bulgar al al Economiei, Turismului şi al Energiei.

Pe lângă toate aceste puncte de atracţie, pe care le are Bulgaria, raportul calitate-preţ al serviciilor oferite turiştilor este unul foarte bun comparativ cu România. Oare nu am putea învăţa şi noi de la vecinii noştri, bulgarii?

În cadrul Târgului de Turism al României, de la Romexpo, pe data de 14 martie, în intervalul orar 14.00-16.00, Bulgaria îşi va prezenta ofertele pentru 2014.

Web editor: Magda Câmpeanu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta