Cum mai arată și cu ce se ocupă marele patinator rus Evgeni Plushenko?

Cum mai arată și cu ce se ocupă marele patinator rus Evgeni Plushenko?

Legenda patinajului mondial a fost Evgeni Plushenko. Copilul-minune creat de Uniunea Sovietică a câștigat de-a lungul timpului patru medalii olimpice, trei mondiale și șapte la Campionatul European.

Plushenko s-a născut la 3 noiembrie 1982 în Uniunea Sovietică și s-a apucat de pantinaj la vârsta de 4 ani, făcând parte din grupul de copii ai școlii sovietice de patinaj, școală unde micuții erau luați de lângă părinți și mergeau pe banii statului pentru a fi transforma în sportivi de performanță.

Victoriile sale erau spectaculoase mai ales că îl avea competitor pe Alexei Yagudin, un alt mare patinator rus. Alexei Mishin i-a antrenat pe amândoi, însă Plushenko și-a ales un alt antrenor forțat de împrejurimi.

Cu ce se ocupă marele patinator rus Evgeni Plushenko?

Evgeni Plushenko s-a retras oficial în 2017 și, după zeci de ani de performanță, tânărul de 38 de ani se concentrează acum pe o carieră de antrenor cu normă întreagă la școala sa din Moscova.

În primăvara și vara anului 2020, trei tinere vedete rusești – Alexandra Trusova, Alena Kostornaia și copilul-minune Veronika Zhilina – s-au mutat de la școala lui Eteri Tutberidze pentru a se antrena cu Plushenko și echipa sa. Aceste schimbări au făcut furori în întreaga lume. De asemenea, Serghei Rozanov, care a lucrat anterior cu Tutberidze, s-a alăturat echipei sale de antrenori.

Cu toate acestea, școala lui Plushenko nu este construită doar pe patinatori de elită gata formați. De asemenea, își dezvoltă propriile talente, cum ar fi Sofia Titova, de 11 ani, campioana națională la începători, care s-a mutat de la școala lui Tutberidze în primăvara anului 2019.

Când și-a deschis prima dată centrul de formare „Îngerii lui Plushenko' la începutul anului 2017 într-un mic patinoar, puțini l-au luat în serios. Dar visul său de a-și deschide propria școală de patinaj, una care oferea cel mai bun mediu de pregătire posibil pentru sportivi și posibilitatea de a dezvolta o nouă generație de campioni, a fost ceva despre care Plushenko a vorbit de-a lungul carierei sale.

„Primul pas pentru mine a fost să văd dacă îmi place să antrenez copii și am reușit să fac asta chiar dacă este foarte dificil. Apoi a fost problema organizațională. A trebuit să formez o echipă, un grup de antrenori pentru că totul a început de la zero. Nu am o școală condusă de guvern. Nimeni nu m-a ajutat. Practic, am început cu copii mici și mi-a plăcut', a explicat el, potrivit International Figure Skating.

Evgeni Plushenko s-a căsătorit de două ori și are trei copii

Evgeni Plushenko s-a căsătorit în 2005 cu Maria Ermak, însă trei ani după aceea au divorțat. În urma acestui mariaj, legendarul patinator are un băiat care s-a născut în 2006. În anul 2009 s-a căsătorit cu producătoarea muzicală Yana Rudkovskaya și au împreună doi copii, în vârstă de 8 ani, respectiv aproape un an cel mic.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete