Cum îți îngrijești corect mâinile. Așa poți întârzia îmbătrânirea prematură a pielii

Mâinile sunt printre primele afectate de procesul de îmbătrânire. Fiind tot timpul expuse la raze ultraviolete, detergenți etc, procesul de îmbătrânire al acestora se accelerează.

Mai mult, Paula Begoun, fondatoarea brandului de cosmetice Paulas Choice, avertizează că lămpile cu lumină albastră care au rolul de a usca manichiura semi-permanentă pot duce, în timp, la pete pigmentare pe mâini.

Cum îți îngrijești corect mâinile

De aceea, poartă cu tine mereu în poșetă o cremă cu factor de protecție solară 50 și folosește-o când ai acea programare lunară la salon. În plus, iată ce sfaturi ne dau nail artiștii Jessica Cosmetics pentru a întârzia procesul de îmbătrânire al mâinilor:

Folosește mănuși de protecție. Treburile casnice, de la spălatul vaselor și până la grădinărit, trebuie făcute folosind mănuși de protecție. Detergenții și murdăria care intră în contact cu pielea, usucă și irită țesutul.

Crema de mâini trebuie să fie nelipsită. Crema joaca un rol extrem de important atât în menținerea hidratării, cât și în prevenirea îmbătrânirii premature a pielii mâinilor. Este indicat să aplicam cel puțin o dată pe zi o cremă de mâini.

Alege tratamente profesionale pentru mâini. Spa-urile și saloanele de frumusețe oferă ritualuri de îngrijire pentru mâini, care presupun aplicarea de produse, inclusiv măști cu rol în anti-aging.

Cum faci să reziste lacul de unghii

Cătălina Stoica, nail expert, spune că dacă ești riguroasă cu rutina de acasă și aplici zilnic un strat de top coat, lacul tău va rezista pe unghii până la zece zile.

• Degresează bine unghiile. Repetă această acțiune chiar și de două ori. Insistă bine în șanțul unghial, recomandă Cătălina Stoica.

• Ulterior aplică două straturi generoase de bază (base coat). Important este să fie un tratament care să se potrivească unghiilor tale. Pont: între straturile pe care le aplici, este necesar să faci o pauză de minim un minut.

• Aplică baza pentru unghii chiar și sub unghie. Astfel, oferi protecție și ferești unghia de subțiere

• Acum e rândul lacului de unghii, al culorii. Pensulează de mai multe ori!

• Ultimul pas? Un lac de sigilare și… gata.

Cum tratezi unghiile deteriorate

cum îți îngrijești corect mâinile

Unghiile casante

Jessica Vartoughian, nail artist și fondatoarea unui brand de referință în îngrijirea unghiilor naturale, consideră că deshidratarea unghiilor este agravată de variațiile de temperatură, de frig, de vânt. Este o problemă care ne dă bătăi de cap, mai ales iarna, dar o putem întâlni și în sezonul cald.

CE AI DE FĂCUT?

Unghiile casante sunt dure, inflexibile. Uneori, acestea pot fi curbate și au tendința de a se crăpa de-a lungul liniei de creștere. Așa că ele au nevoie de hrănire. Masează-le zilnic cu un ulei special și aplică o dată la câteva zile un strat de lac protector (tratament de întărire a unghiilor).

Unghiile exfoliate

Apar pentru că stai prea mult și prea des cu mâinile în apă, deoarece folosești prea mult săpun și prea mult detergent. Sau…pentru că abuzezi de dizolvantul de unghii. De aici și condiția lor: moi și fragile.

SOLUȚIA?

Aplică lacul de unghii într-un singur sens, pentru a evita dezlipirea straturilor de cheratină. Totodată, optează pentru un produs special de îngrijire, un tratament de întărire a unghiilor, pe care să îl aplici până la vârf ca să sigilezi foarte bine unghia, recomandă Jessica Vartoughian.

Unghiile cu striații

Apar încet, dar sigur după 30 de ani, pentru că odată cu înaintarea în vârstă, celulele ajung să producă o cheratină mai puțin calitativă, de unde și sesibilitatea unghiilor.

CUM LE TRATEZI?

Nu abuza de polizor, pentru că îți va subția și îți va fragiliza și mai tare unghiile. Optează pentru o bază care să umple crăpăturile și să le niveleze. Această acțiune va fi precedată de un masaj temeinic al mâinilor și al unghiilor cu un ulei sau o cremă extrem de emolientă.

Unghiile îngălbenite

Fumatul și aplicarea prea frecventă a lacurilor de unghii colorate fără să utilizezi o bază de protecție. Totuși, să știi că îngălbenirea este supreficială și poți scăpa rapid de ea, dacă vei pili puțin unghia.

Autor: Dana Ruxandra Panghe

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete