Cum a învins Florin Călinescu cancerul: “N-am o problemă…până la oncologie! Acolo intri într-un malaxor al destinului pe care nu-l doresc nimănui”

Cum a învins Florin Călinescu cancerul

Florin Călinescu a fost greu încercat de destin. Și-a pierdut familia și a trecut printr-o adevărată dramă, a fost diagnosticat cu cancer, dar a reușit să câștige această luptă, nu înainte de a trece prin momente dificile. 

Este unul dintre cei mai cunoscuți actori și oameni de televiziune din România, stârnește hohote de râs și întotdeauna a încercat să apară în fața publicului cu zâmbetul pe buze, mascând momentele dificile care i-au marcat existența. Rar vorbește despre problemele sale, iar într-un interviu acordat recent, Florin Călinescu a povestit cum a reușit să câștige lupta împotriva cancerului.

“N-am o problemă… până la oncologie! Acolo intri într-un malaxor al destinului pe care nu-l doresc nimănui. Poți să fii Ioana dArc și Hercule la un loc și tot ți se înmoaie puțin genunchii. Nu cred că este cineva de pe planeta asta care să zică: Ce am?! Cancer?! Mișto! Să desfacem șampania!”, a spus Florin Călinescu.

Cum a învins Florin Călinescu cancerul?

Florin Călinescu a fost diagnosticat cu cancer de piele. Tumora era localizată la nivelul nasului, iar la început semăna cu o bubă, după care a crescut lent în dimensiune, iar în ultima fază a început să ulcereze și părea că nu se vindecă. După mai multe investigații, medicii au confirmat diagnosticul, acest tip de cancer fiind specific persoanelor care stau foarte mult la soare.

“Acum sunt bine, dar vreun an de zile nu cred că ar fi fost plăcut să mă vadă cineva. În primul rând, timp de trei luni am avut nasul triplu, ziceai că m-am bătut cu Mayweather. Când intri la doctor și ăla se uită la tine: Cum vă simțiți? Bine! Sunteți sigur?! Ai înghețat!”, a spus Florin Călinescu.

După ce medicii au pus diagnosticul, a urmat o biopsie a pielii pentru confirmarea acestuia, investigație care a fost gata în 48 de ore. Ulterior a urmat o intervenție chirugicală realizată prin  microchirurgia Mohs, iar după operație, Florin Călinescu a rămas cu un semn în jurul nasului, corectat ulterior cu laserul.

“Cred că i-a fost teamă să vină la medicul dermatolog și, mai ales, i-a fost teamă când a auzit diagnosticul. Dar a acceptat cu încredere să treacă prin toată procedura, iar în acest moment este complet vindecat. Această tumoră nu pune viața în pericol imediat, dar, ignorată, ajunge să penetreze structura osoasă și să pătrundă până la creier. De cele mai multe ori, această formă de cancer de piele produce mutilări, cu ulcerații foarte mari, până la desfigurare, distrugerea nasului, ochilor și a țesuturilor alăturate tumorii atunci când evoluează necontrolat sau când este tratată insuficient “, a spus dr. Mihaela Leventer, medic dermatolog.

Foto: facebook

Citește și:

Cum a scăpat acest model de acnee? Dieta care a făcut minuni pentru tenul ei

Dieta cu care Nicoleta Luciu își propune să slăbească până la vară: Ingredientul minune va fi…'

Care a fost cea mai mare dorință a prințesei Diana? Kate Middleton se bucură acum de un lucru la care Lady Diana doar a visat

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete