Cum face chef Nicolai Tand piftia. Secretul lui pentru o piftie delicioasă

Chef Nicolai Tand, unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari de la noi, este din Maramureș și acesta a dezvăluit că iubește sărbătorile de iarnă. Pe lângă sarmale și alte preparate trafiționale, el are grijă să nu-i lipsească în niciun an de pe masa piftia, fiind unul dintre preparatele tradiționale preferate și chiar a dezvăluit câteva trucuri pentru ca acest preparat să iasă cât mai gustos.

Chef Nicolai Tand a copilărit în mediu rural din zona Maramureșului. Acolo, vechile obiceiuri se respectă cu strictețe la el acasă, mai ales când vine vorba de mâncare. El se declară un păstrător al tradițiilor, dar acesta a dezvăluit că anul acesta a sărit pentru un obicei. Și anume, nu a mai sacrificat porc de Ignat, pentru că a primit de la familie sa carne de porc cât să facă orice preparat a vrut.

Mai mult, vedeta Antena 1 a mărturisit că îi place foarte mult piftia, fiind unul dintre preparatele tradiționale pe care le mănâncă de drag.

„Noi facem acolo în Maramureș un Crăciun tradițional. Mie îmi place cel mai mult piftia', a declarat îndrăgitul bucătar pentru Antena 1.

Îndrăgitul bucătar susține că secretul acestui preparat este să nu te grăbești și să o lași la fiert timp de 4-5 ore.

„Secretul acesteia este să nu te grăbeşti, să o faci la foc de lemne încet, ca la ţară, să o fierbi în 4-5 ore, să ai răbdare. Mie îmi place să fie strecurată, pentru că nu-mi place cu multă grăsime. Fac cu «adidaşi din porc», îmi place să pun multă carne macră, să fie transparentă, ca un aspic, aşa', a povestit Nicolai Tand și pentru click.ro.

Reţeta de piftie de porc

Ingrediente:

1,3 kg picioare de porc, 3 bucăţi,
700 g ciolan afumat (dezosat),
500 g carne slabă de porc (pulpă),
3 linguriţe sare,
1 linguriţă piper,
3 căpăţâni mari de usturoi
hrean cu oţet
sfeclă roşie murată
castraveciori muraţi.

Mod de preparare:

„Am pus picioarele de porc, ciolanul şi carnea în oală de 6,5 l şi am turnat apă rece peste ele. Trebuie să fie acoperite cu un strat de 2 degete de apă. Se adaugă sarea şi piperul boabe. Jumătate din usturoi îl pun de la început în oala cu carne. Timpul de fierbere este deosebit de important. În medie, acesta este de 4-5 ore.

Tips! Îţi dai seama despre carne că a fiert destul atunci când se desprinde uşor de pe oase. Este absolut obligatoriu ca să se desprindă carnea de pe oase. În această reţetă vom desprinde carnea de pe oase.

În piftia noastră nu trebuie să fie oase de nici un fel. Scoatem carnea din zeamă şi o tăiem. O scoatem deci pe un platou şi luăm fiecare bucată în parte ca să o facem tăiţei. E fierbinte, nu o luăm cu mâna, ci folosim ustensile de bucătărie. Oasele le alegem şi le dăm deoparte. Toată carnea tocată o punem apoi în vasele în care ne propunem să facem piftia. Împărţim carnea echitabil, să ajungă echilibrat în toate vasele. Apoi turnăm zeama, doar prin strecurătoare. Mare atenţie, dacă deasupra zemei din oală e prea multă grăsime, o dăm deoparte. Poftă bună!'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Vedete