Cum cureți corect pensulele de machiaj?
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2023/03/whatsapp-image-2023-03-09-at-15.51.00.jpeg)
În fiecare zi folosim pensulele de machiaj. Un pic de fard de obraz roz aici, un strop de fond de ten acolo și chiar și o pudră autobronzantă.
Deși pot părea curate, experții au avertizat că poți fi expus riscului de infecție, deoarece aceste instrumente sunt un „teren propice” pentru bacterii. Medicii de la Academia Americană de Dermatologie au spus că ar trebui să îți cureți pensulele la fiecare șapte până la 10 zile.
„Pensulele de machiaj murdare pot face ravagii pe piele. Pe lângă faptul că adună reziduuri de produs, murdărie și ulei, pensulele de machiaj sunt un teren propice pentru bacterii. Acest lucru vă poate compromite tenul, sub formă de erupții de acnee și erupții cutanate, precum și sănătatea dumneavoastră. Pensulele de machiaj murdare pot provoca o infecție, cum ar fi o infecție fungică, E. coli sau o infecție cu stafilococ, care poate fi foarte gravă”, au avertizat experții, potrivit The Sun.
Cu toate acestea, ei au atras atenția că s-ar putea să le fi curățat greșit, lăsând bacteriile dăunătoare să persiste. Dermatologii au spus că doar curățarea lor doar cu apă nu va fi suficientă și ar putea însemna că bacteriile rămân printre peri.
În primul rând, ar trebui să le clătești cu apă călduță pentru a îndepărta orice urmă de machiaj.
„Clătește doar vârful, deoarece scufundarea întregului cap al periei va dizolva în cele din urmă lipiciul care leagă capul de mâner”, au spus ei, mai scrie sursa citată anterior.
Pentru a vă asigura că pensulele sunt curățate corespunzător, aceștia sugerează să umpli apoi un bol cu apă călduță și o doză de șampon blând sau de șampon de curățare.
Aceștia au adăugat că, dacă ai folosit doar apă și săpun simplu, atunci acest lucru ar reduce durata de viață a pensulelor tale, apa și săpunul uscând periile. Apoi ar trebui să învârtiți fiecare vârf de perie în bol.
„Pentru o spumă bună, puteți, de asemenea, să masați fiecare vârf de perie în palma mâinii”, au spus ei.
Apoi, clătește vârfurile pensulelor sub jet de apă și repetă spălarea cu șamponul până când apa curge curată din fiecare pensulă. De asemenea, trebuie să te asiguri că storci excesul de umiditate cu un prosop de hârtie curat și uscat.
În cele din urmă, experții au spus că s-ar putea să le cureți greșit atunci când vine vorba de depozitarea periilor tale proaspete.
„Așezați pensulele la uscat pe un prosop, cu vârfurile atârnând de marginea blatului. Nu vă uscați pensulele în poziție verticală într-un recipient, deoarece acest lucru va face ca apa să curgă în josul pensulelor, slăbind lipiciul care leagă capul pensulei de mâner”, au adăugat specialiștii.
O altă greșeală pe care s-ar putea să o faci este să împarți pensulele cu alte persoane, deoarece acest lucru ar putea crește riscul de infecție. Un microbiolog a spus că pensulele, mănușile de bronzat și ondulatoarele de gene ar putea adăposti ciuperci potențial dăunătoare.
Acesta a adăugat că articolele la modă, cum ar fi rolele de jad, trebuie curățate după fiecare utilizare, după ce Staphylococcus aureus a fost găsit pe instrumentele testate de expert. Acesta poate fi găsit pe piele, iar tulpinile de S. aureus, cum ar fi MRSA (S. aureus rezistent la meticilină), pot reprezenta un risc pentru sănătate. Există, de asemenea, dovezi ale patogenității lui S. aureus care provoacă acnee.
„Suprafața hidrofobă a unei role de jad nu este absorbantă. Acest lucru o face una dintre cele mai puțin murdare dintre instrumentele cosmetice, deoarece mediul nu ar adăposti atât de multe organisme bacteriene și fungice ca un burete sau o perie, de exemplu”, a adăugat acesta.
Foto: 123RF