Cum arată grădinița perfectă?

Gradinita. Cum o alegi pe cea mai buna?

Există grădinița perfectă? Cu siguranță ți-ai pus și tu această întrebare atunci când ai decis că cel mic este pregătit să intre în colectivitate. Grădinița perfectă nu există, însă poate exista grădinița perfectă pentru copilul tău.

Tocmai de aceea, decât să alergi cu copilul de la o grădiniță la alta, nemulțumită de tot felul de detalii, cel mai  bine este să știi din start la ce te raportezi și să treci pe hârtie ce așteptări ai tu de la viitoarea grădiniță a copilului tău. Iată câteva dintre aceste puncte.

Grădinița, aproape de casă

Proximitatea spațială este, cel mai adesea, criteriul principal de alegere a grădiniței. Să ajungi imediat la grădiniță, dimineața, și să poți să-l iei la prânz sau după-amiaza și să ajungeți repede acasă este un deziderat al multor persoane. Dacă însă locuiești într-un oraș mare, în care serviciul nu-ți permite să ajungi în timp util și nici nu ai pe cine ruga să-l iei  pe cel mic, mai există o variantă: grădinițele din preajma locului de muncă. Este o practică tot mai des întâlnită. Părinții au posibilitatea să reacționeze mult mai rapid în eventualitatea unei probleme, iar drumurile sunt, practic, scurtate.

Costul

Prețul grădiniței este, de asemenea, unul dintre cele mai importante criterii. Cu siguranță, există grădinițe care îndeplinesc toate criteriile pe care tu le cauți, însă prețul este ridicat. La fel cum există și grădinițe de stat care bifează toate cerințele tale. Recomandările altor părinți pot fi extrem de utile în acest caz și, bineînțeles, o vizită la fața locului.

Educatoarea

Este unul dintre pionii principali în această ecuație. Celălalt pion este cel mic. Dacă cei doi vor avea de la început o legătură bună, acomodarea se va realiza mai ușor. Empatia, comunicarea bună cu copiii și creativitatea sunt câteva dintre caracteristicile unui bun educator. Iar de acest lucru îți vei da seama de la prima lor întâlnire. Urmează-ți instinctul și nu face nici o alegere în grabă.

Mâncarea

Și nu în cele din urmă, mâncarea este unul dintre punctele-cheie. Dacă ești preocupată de un stil alimentar echilibrat, sănătos, care să nu încurajeze consumul ridicat de produse procesate sau de dulciuri, atunci vei elimina, din start, câteva variante. Și asta pentru că sunt locuri în care dulciurile sunt servite copiilor pe post de gustări, iar mezeluri fac parte din micul dejun de zi cu zi. De asemenea, există grădinițe care apelează la servicii de catering, de aceea trebuie să te asiguri că este vorba despre o firmă serioasă, responsabilă.

Foto: Shutterstock

Vezi și:
Care sunt actele necesare pentru înscrierea la grădiniță

Grădinița devine obligatorie de la 5 ani?

Prima zi departe de mama

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie