Cum arăta capitala Libanului, Beirut, înainte de explozie

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Beirut este un oraș cu o istorie veche de peste 5000 ani. Beirutul a fost colonizat de către fenicieni, numele său inițial era Beerot şi se referă la reţeaua subterană de apă, care încă este exploatată de către localnici.

În timpul fenicienilor, a fost umbrit de mai multe orașe-state puternice: Byblos, Sidon și Tir, Liban. Perioada maximă de glorie a Beirutului în perioada antică a fost sub stăpânirea Imperiului Roman. A fost numit “Colonia Julia Augusta Felix Berythus”, dobândind drepturile de oraș-stat roman.

În Beirut se află Catedrala Sfântul Gheorghe. Catedrala Ortodoxă Greacă este cea mai veche biserică din oraș. Datează încă din secolul al V-lea d. Hr. În zona în care este situată catedrala s-au făcut numeroase săpături arheologice.

La 4 august 2020, multiple explozii masive în Portul Beirut au ajuns la moartea a cel puțin 157 de persoane și 5.000 de oameni au fost răniți. Se crede că cauza exploziei provine din azotat de amoniu confiscat de către guvern și depozitat necorespunzător. Peste 250.000 de oameni au rămas fără adăpost de explozii.

Foto: 123rf

Vezi și:

Dacă am fi avut la 20 de ani mintea de acum…. Ce viață!

Halloween: sărbătoare creștină, tradiție celtică sau circ american?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Video