Culori cu personalitate

Culori cu personalitate

Cand vine vorba de culoarea parului, nu este de ajuns sa alegi o nuanta la moda, ci trebuie sa cauti si culoarea care ti se potriveste.

Tipuri de coloranti
Inainte de a te decide asupra culorii si de a trece la fapte, descopera limbajul specialistilor in colorarea parului si afla cativa termeni specifici acestui domeniu. Astfel, poti sa alegi produsele de par in cunostinta de cauza – fie pentru o schimbare radicala, cand vrei sa-ti colorezi parul permanent, cu mai mult de doua tonuri, fie doar una temporara, atunci cand vrei doar sa-ti nuantezi culoarea naturala, si alegi una ton pe ton.

Nuantatoare
De obicei, acestea sunt sub forma de sampon, spuma sau chiar rimel special pentru par. Aceste produse nu contin nici amoniac, nici oxidant si de aceea nu pot sa deschida culoarea parului, dar pot sa ii intensifice culoarea naturala. Practic, ele nu intra in profunzimea firului de par, ci raman la suprafata, pana cand sunt indepartate prin spalare.

Semipermanente
Contin amoniac, dar nu au oxidant. Semipermanentele se mai numesc vopsele ton pe ton, pentru ca nu deschid parul si nici nu il inchid, ci pastreaza, de fapt, acelasi ton. Singura diferenta dupa folosire este aceea ca dau reflexii parului si ii improspateaza culoarea. Se mentin pe par o durata de pana la zece saptamani si sunt disponibile sub forma de crema sau emulsie.

Permanente
Culorile permanente contin amoniac si oxidant, astfel ca reusesc sa patrunda in profunzimea firelor de par si sa ramana acolo destul de mult timp. Moleculele de colorant se fixeaza in firul de par, care devine poros in urma actiunii oxidantului. Acest tip de vopsea poate schimba nuanta parului cu doua-trei tonuri. Vopselele permanente se gasesc sub forma de crema ori emulsie. Ele prezinta dezavantajul ca radacina parului trebuie revopsita periodic.

Decolorante
Nu contin amoniac, ci o cantitate mai mare de oxidant, si de aceea reusesc sa deschida cu mai mult de trei tonuri culoarea parului. Se folosesc de obicei pentru suvite, dar si pentru reusita unei nuante de blond pe un par natural mai inchis. Sunt disponibile sub forma de pudra ori emulsie.

Sugestie Avantaje
– Inainte de aplicare, fa-ti un test de toleranta, incercand colorantul pe piele. Vopselele care se vand in magazinele de la noi au si instructiuni de folosire, inclusiv explicarea modului in care se face acest test.
– Nu te vopsi niciodata chiar in ziua de dinaintea petrecerii, fiindca risti sa nu mai poti schimba nimic daca nuanta nu te prinde.
– Daca nu esti sigura 100% ca vei reusi sa obtii nuanta dorita, mergi mai bine la un salon de coafura.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete