Cu ce se ocupă Dana Războiu după ce a renunțat la televiziune: „Toate acestea costă, dar merită”

Dana Războiu a lucrat în televiziune timp de 17 ani. Aceasta a renunțat la cariera sa și se dedică în totalitate copiilor super talentați, viitori ingineri ai țării.

Dana Războiu a dispărut de pe micile ecrane, însă este foarte implicată în asociația pe care a inaugurat-o în urmă cu câțiva ani, „Nație pentru educație'. Aceasta se ocupă cu implementarea unui program de robotică, fiind în prezent cea mai mare astfel de inițiativă din România.

Totul a început când fiul său avea doar nouă ani și reușea să construiască diferite dispozitive din aparate electrice dezasamblate. Acest lucru se întâmpla acum șase ani și atunci i-a venit ideea de a transforma abilitățile copilului său într-un program care să sprijine și alți copii talentați.

„Facem competiția de 6 ani. Acum am avut naționala la Sala Polivalentă din București și am 3.000 de copii în toată țara, mentori și voluntari. E competiție foarte mare de fapt. Am trimis 3 echipe în Statele Unite. Ele sunt acum la Houston, unde e finala mondială de robotică și vedem ce rezultate fac acolo. Oricum competiția e foarte grea. Să te bați cu firme mari care sponsorizează echipele americane: firme ca Boeing sau NASA, sau alte nume uriașe în tehnologie, e foarte greu', a declarat Dana Războiu pentru EGO.ro.

Pentru a participa la competiții internaționale, vedeta este în permanență în căutare de sponsori, deoarece acest timp de competiții sunt foarte costisitoare.

„Costă foarte mult robotica, de aceea avem nevoie de sponsori și de parteneri. Nu am putea să o facem doar așa. Nu este matematică, să ai doar o foaie de hârtie și un creion, costă piesele, componentele de joc, terenul de joc, deplasările copiilor, imprimante 3D, trusele cu scule. Toate acestea costă, dar merită fiecare leu pentru că e investit în viitorii ingineri ai României, inventatori ai României, mințile astea cu care ne lăudăm peste hotare', a mai spus vedeta pentru sursa citată.

În prezent, fiul său studiază în Marea Britanie, iar Dana Războiu a mărturisit că el i-ar digitaliza întreaga casă dacă ar fi acasă. Altfel, deși este din ce în ce mai pasionată de robotică, nu are o casă „inteligentă'.

„Dacă Victor ar trăi tot timpul cu mine, dar el termină liceul în Marea Britanie, deci nu e tot timpul cu mine, e mai mult plecat, însă dacă ar fi acasă el mi-ar fi tehnologizat casa. Mi-a pus o priză inteligentă care aprinde lumina din telefon. I-am zis inițial că nu îmi trebuie așa ceva, că am întrerupător. Vreau să spun că acum mi-aș pune această aplicație în toate prizele. E util', a mai mărturisit Dana Războiu.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete