Cristina Neagu, prima sportivă din istoria handbalului recunoscută a patra oară drept cea mai bună din lume

Cristina Neagu

Când înscrie pare că aripi nevăzute o țin suspendată în zbor și nu-i dau drumul până când mingea nu se pierde în plasă. Este de patru ori la rând cea mai bună handbalistă a lumii. Federația Internațională de Handbal nu a a avut cum să nu-i recunoască meritele. Cristina Neagu e cea mai bună din lume.

Acum nouă ani a obținut pentru prima dată titlul suprem în ierarhia handbalului. Câțiva ani mai târziu, în 2015 îl primea din nou. Următorul an a fost tot al ei… În prezent Cristina Neagu se recuperează după o ruptură de ligamente suferită în timpul Campionatului European care a avut loc în decembrie.

Cristina Neagu 1

Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună handbalistă a lumii

Cristina Neagu e o Fecioară născută pe data de 26 august 1988. S-a îndrăgostit de handbal încă din copilărie, iar Clubul unde s-a făcut rapid remarcată a fost Rulmentul Brașov, în 2006, pe când Cristina avea doar 18 ani.

A copilărit în București în cartierul Drumul Taberei în apropierea stadionului ce aparținea odată Clubului Steaua. Părinții ei, oameni simpli, au lăsat-o să bată mingea “ca băieții” și să-și aleagă singură drumul în viață. Mama ei, lucra la fabrica de pâine din Militari, iar tatăl ei era taximetrist. Bătăioasă și ambițioasă, Cristina a învățat să joace mai întâi fotbal dar într-o zi, antrenoarea Mariana Covaci a văzut-o şi a luat-o la handbal. A început să practice handbalul de performanţă în 2000, pe când avea doar 12 ani, sub îndrumarea antrenoarei care o remarcase, Mariana Covaci.

foto: Facebook

Citește și:

Meghan Markle are interzis să mai apară în public

Cum a descoperit Rona Hartner că are tumoră pe colon

Un alt actor din serialul Beverly Hills, 90210' a murit

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete