Cristina Bâtlan a luptat pentru copilul ei, născut la 5 luni și jumătate

Cristina Bâtlan este una dintre cele mai cunoscute antreprenoare din România și jurat al emisiunii „Imperiul leilor'. Este, în același timp, și mama lui Adi, un băiat cu un început de viață miraculos.

Prezentă în emisiunea „La Măruță', de la Pro Tv, Cristina Bâtlan a povestit despre momentul când, acum 18 ani, a dat viață unui băiețel de 815 de grame.

Adi, fiul ei, s-a născut prematur, la 5 luni și jumătate, și a măsurat la naștere 30 de centimetri.

„Acești copii sunt miracole. Sunt copii geniali, care au o imunitate bună, care reușesc să treacă peste toate testele la care îi supun adulții. Adi este un copil genial, extraordinar de sensibil, bun, generos. Acum nu sunt olimpiade, dar la matematică găsește niște soluții la care profesorii rămân înmărmuriți', a povestit Cristina.

Amintindu-și momentele de atunci, Cristina a povestit și despre modul în care copilului ei și a partenerului său, Roberto, nu i s-a dat nicio șansă de supraviețuire. Adi  s-a născut pe 6 februarie, însă până pe 9 medicii nu au crezut că va supraviețui. De asta, băiatul este declarat născut pe 9.

„Am avut o sângerare, am fost internată în spital (…), iar după 8 zile am născut, însă ei au considerat că am avortat.  Mi-au făcut și fișă de externare din spital. Copilul a rămas acolo la cererea noastră de a-l pune la incubator. La cererea lui Roberto, că eu nu știam ce s-a întâmplat. El a spus: «dacă are gena mea și gena ta nu are cum să moară»'.

Cristina Bâtlan: Trauma tot există

Cristina a vorbit despre neregulile și orgoliile din sistemul sanitar de la acea vreme, care și-au pus puternic amprenta asupra părinților și a proaspătului născut. În acest context, un alt moment important a fost întâlnirea cu medicul Ana Culcer, care a sugerat transferarea la spitalul unde era șefă de secție. „Doctorița Culcer l-a îngrijit enorm, iar acum a devenit prietena lui cea mai bună, Ana', a povestit Cristina.

Părinții s-au implicat total, și psihic, și financiar, în salvarea celui care, așa cum spune Cristina, le-a dat superputeri. Însă sechelele au rămas. „Fac meditație, am un stil de viață foarte bun, trăiesc cât mai mult în prezent, citesc foarte mult în zona asta, dar trauma tot există'.

Cât despre Adi, „cât era mic, se juca foarte mult cu cheile. Îl duc în spitala la perioade diferite, să înțeleagă că nu a fost închis, a fost liber și acolo, doar că a fost un moment.'

 

Citește și: Cum îți păstrezi calmul în momentele stresante?

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete