Costurile nunţii regale a prinţului Harry cu Meghan Markle au fost mai mari decât cele ale căsătoriei Ducelui şi Ducesei de Cambridge

Nunta prinţului Harry cu actriţa americană Meghan Markle care a avut loc pe data de 19 mai a fost, cu siguranță, cel mai așteptat, dar și cel mai mediatizat moment al anului. Evenimentul a fost unul mai mult decât grandios, iar costurile au fost pe măsură.

Din primele estimări, se pare că nunta regală de sâmbătă a costat aproximativ 32 de milioane de lire sterline, mai mult cu circa 12 milioane decât cea a Ducelui şi Ducesei de Cambridge din 2011, estimată la 20 de milioane de lire sterline, conform The Sun.

Costurile nunţii regale prinţului Harry cu Meghan Markle

Experţii de la firma de planificare a nunţilor Bridebook au estimat că nunta regală a prințului Harry cu Maghan Markle ar fi costat în jur de 32 de milioane de lire sterline, iar cea mai mare parte din această sumă s-a cheltuit pe securitatea evenimenutului.

„Chiar dacă nunta prinţului William şi a lui Kate Middleton a fost mai mare şi a avut loc la Westminster Abbey, securitatea pentru nunta lui Harry şi Meghan a costat mai mult, din cauza nivelului ridicat de ameninţare teroristă', au spus specialiştii.

Faptul că Windsor a trebuit să fie blocat pentru această zi a implicat alte costuri. Astfel, la eveniment a fost prezență masivă a autorităților și au fost mai multe restricții pentru magazinele și restaurantele care se aflau în zonă. Specialiștii de la compania Bridebook au calculat câteva dintre costurile-cheie a nunţii regale.

Aproximativ 90.000 de lire ar fi fost cheltuite pentru cele 20 de trompete placate cu argint care au anunţat evenimentul, 50.000 de lire sterline pentru tortul de la Violet Bakery din estul Londrei, 110.000 de lire sterline pe flori pentru a împodobi culoarul Capelei Sfântului Gheorghe la Castelul Windsor şi în Sala Mare a Sfântului Gheorghe. De asemenea, s-au cheltuit 300.000 de lire sterline pentru închirierea spaţiului unde a avut loc recepţia, în cartierul Frogmore House, 26.000 de lire sterline pe mâncarea celor 2.640 de membri ai publicului care au fost invitaţi, 30 milioane de euro pentru măsurile de securitate şi între 300.000 şi 400.000 de dolari pe rochia lui Meghan.

Prinţul Harry al Marii Britanii şi fosta actriţă americană Meghan Markle s-au căsătorit sâmbătă, la capela Saint George din Windsor.

Pentru a vedea mai multe imagini de la eveniment, deschide galeria foto de mai sus!

Foto: hepta.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Prinţul Harry şi Meghan Markle sunt, oficial, soț și soție! Cei doi au plecat de la capela St. George. Imagini cu primul sărut

Rochiile de mireasă de la nunțile regale. Cine a avut cea mai spectaculoasă rochie

Primele imagini de la nunta prințului Harry cu Meghan Markle. Cum arată rochia de mireasă a actriței?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Vedete-Personalitati