Cosmina Stratan – Noul Shooting Star al României

© Harald Fuhr

Actriţa premiată cu Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină la Cannes în 2012 a fost în centrul atenţiei şi la Festivalul de Film la Berlin, fiind unul dintre cei 10 tineri actori europeni selectaţi în renumitul program internaţional Shooting Stars.

Evenimentul, ajuns la cea de-a 17-a ediţie, s-a desfăşurat în perioada 8-10 februarie. În cadrul evenimentului, au avut loc întâlniri cu directori şi agenţi de casting, şedinţe foto, o conferinţă de presă internaţională şi o gală plină de strălucire.

,,Întâlnirile pe care le are un actor de obicei cu agenţi şi directori de casting în câteva luni bune, s-au întâmplat la Berlin în trei zile,, a afirmat Cosmina despre experienţa ei la Shooting Stars.

Juriul care a făcut selecţia celor 10 actori a afirmat că ,,În După dealuri,, Cosmina joacă cu o precizie incredibilă şi personajul ei transmite un sentiment puternic.

© Harald Fuhr

Programul intensiv de trei zile a culminat cu ceremonia de decernare a Premiilor Shooting Stars de la Berlinale Palast, luni seară.

Alături de Cosmina, din programul de anul acesta au mai făcut parte Danica Curcic (On The Edge, Danemarca), Maria Dragus (Summer Outside, Germania), Miriam Karlkvist (South Is Nothing, Italia), Marwan Kenzari (Wolf, Olanda), Jakob Oftebro (Victoria, Norvegia), Mateusz Kościukiewicz (In The Name Of, Polonia), Nikola Rakocevic (Circles, Serbia), Edda Magnason (Waltz For Monica, Suedia), George MacKay  (For Those In Peril, Marea Britanie).

© Harald Fuhr

Shooting Stars este organizat de European Film Promotion (EFP) în colaborare cu organizaţiile membre ale EFP, printre care se numără şi Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (Romanian Film Promotion) şi este sprijinit de Programul MEDIA al Uniunii Europene.

© Ralf Uhler

Programul are ca scop promovarea pe plan internaţional a celor mai talentaţi tineri actori europeni.

Prezenţa Cosminei Stratan în cadrul programului Shooting Stars a fost sprijinită de Centrul Naţional al Cinematografiei şi ICR Berlin.

Cosmina Stratan a fost premiată de Revista AVANTAJE  în cadrul Galei Femeia anului 2012, la categoria Ambasador al artei româneşti peste hotare.

Vezi şi Horia Brenciu: Am învăţat să ascult şi să înţeleg

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete