Coronavirus: Cancelarul german Angela Merkel intră în izolare

curiozităţi despre Angela Merkel

Guvernul de la Berlin a anunțat oficial că Angela Merkel va intra în izolare.

Cancelarul german a fost contact direct cu un medic depistat pozitiv în urma testării pentru coronavirus. Contactul a avut loc vineri, zi în care Merkel a fost surprinsă la cumpărături într-un supermarket unde obișnuiește să meargă frecvent.

Potrivit regulilor, Angela Merkel va sta 14 zile în autoizolare, iar dacă vor apărea simptomele specifice coronavirusului, cancelarul german va fi testat. „Chiar și din izolare la domiciliu, cancelarul va continua îndatoririle oficiale', a precizat un purtător de cuvânt al guvernului german.

În plus, este de menționat că Germania înăsprit regulile de carantină. Una dintre cele mai importante măsuri este cea prin care este interzisă circulația pe străzi a mai mult de două persoane, timp de două săptămâni.

„Trebuie să limităm cât mai mult riscul de a ne infecta unii pe alţii. Epidemia de coronavirus ne schimbă dramatic vieţile. Ideea noastră despre normalitate, viaţă publică, interacţiuni sociale este testată cum nu a mai fost până acum.

În cadrul democraţiei, deciziile politice sunt transparente şi le explicăm. (…) Fiecare cetăţean trebuie să înţeleagă că are propria responsabilitate.

Este o criză serioasă şi trebuie tratată cu seriozitate. Germania nu s-a mai confruntat de la al II-lea Război Mondial cu o provocare care să necesite atât de mult solidaritate', declara Angela Merkel acum câteva zile.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete