Conservele pentru toamna-iarna

Uncategorized

Conservele sunt sortimente pretentioase, calitatea lor depinzand de modul de pregatire si de depozitare, de calitatea ingredientelor si concentratia solutiilor de conservare etc.

Iata ce ar trebui sa stiti pentru a preveni surprizele neplacute:

1. Muraturile nu sunt suficient de tari

  • legumele nu au fost sarate suficient inainte
  • saramura ori otetul nu sunt destul de concentrate

2. Muraturile sunt goale la mijloc

  • legumele au fost prea mature ori nu au fost proaspat culese

3. Muraturile au o culoare inchisa

4. Muraturile sunt palide sau decolorate

  • borcanele au fost expuse la soare in timpul depozitarii

5. Muraturile sunt moi si alunecoase

  • saramura ori solutia de otet nu a fost destul de concentrata
  • capacul nu a fost etans

In acest caz, produsul nu se consuma!

6. Pe suprafata apare un strat de mucegai

  • este rezultatul unei contaminari cu o ciuperca

In acest caz, produsul nu se consuma!

7. Pastele din rosii ori din ardei, concentratele din legume:

  • produsul a fermentat
  • a capatat un miros neplacut

In acest caz, produsul nu se consuma!

8. Usturoiul capata o culoare verzuie

  • Usturoiul proaspat poate sa capete o culoare inofensiva, dar neapetisanta, cand este pus in otet; se recomanda oparirea inainte de folosire.

9. Gemuri, dulceturi, paste dulci din fructe:

Gemul sau jeleul nu este legat

  • are prea putina pectina; adaugati pectin (vezi reteta alaturata) si fierbeti din nou pana se leaga.
  • exista un dezechilibru intre pectina si acid; adaugati suc de lamaie si fierbeti din nou pana se leaga.

10. Fructele:

a. Fructele capata o culoare prea inchisa

  • au fost fierte prea mult timp si zaharul a inceput sa se caramelizeze

b. Fructele s-au ridicat spre suprafata

  • gemul ori dulceata nu s-a "asezat"; lasati sa se raceasca, acoperit cu un ser-vet umezit si apoi turnati in borcane.
  • siropul este prea subtire; scurgeti siropul si fierbeti separat cu un adaos de zahar, pana se leaga.

c. Gemul ori dulceata se zahariseste

  • s-a folosit o cantitate prea mare de zahar
  • s-a depozitat la o temperatura prea scazuta; nu afecteaza calitatea sortimentului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din