Condiții de călătorie în Grecia, Bulgaria și Turcia. IUNIE 2021

A început sezonul vacanțelor însă mulți români nu știu care sunt regulile care trebuie respectate la ieșirea din țară către țările vecine, Bulgaria, Turcia și Grecia.

Cu atâtea ordonanțe, emise, schimbate și modificate nici nu e de mirare că informațiile care au circulat în ultima lună nu sunt tratate cu seriozitate de către cei care și-au programat vacanțe în una din aceste trei țări/

Așadar, iată care sunt condițiile de călătorie în Grecia, Bulgaria și Turcia până la noi schimbări. 

Condiții de călătorie în Grecia:

Pentru toți cei care și-au programat vacanța în Grecia testul PCR negativ este obligatoriu sau trebuie să prezinte dovada vaccinării anti-COVID plus  cele 14 zile de la rapel . Este acceptat și un document care să ateste că au avut COVID-19 în ultimele 9 luni. Testul PCR trebuie efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare.

Turiștii trebuie să completeze și formularul PLF (Passager Locator Form), online, cu cel putin 24 de ore înainte de efectuarea călătoriei, indiferent de statul de proveniență.
Autoritățile elene efectuează în continuare teste rapide, aleatorii, la punctele de trecere a frontierei.

Condiții de călătorie în Turcia:

Cei care au ales Turcia drept destinație de vacanță trebuie să știe este este obligatorie completarea formularului de intrare în țară prin intermediul portalului register.health.gov.tr, cu maxim 72 de ore înainte de îmbarcare.

Formularul va fi prezentat la îmbarcare în format fizic (tiparit) sau electronic (pe telefonul mobil/tableta). Turiștii vor primi un cod HES, în baza căruia vor putea vea access la transportul intern și la cazare.

Persoanele care prezintă dovada vaccinării anti-COVID și care au îndeplinit condiția de 10 zile de la rapel, nu mai trebuie să prezinte un test negative PCR. De asemenea, persoanele care prezintă dovada infectării cu COVID-19 în ultimele 6 luni pot intra în Turcia fără alte documente.

Persoanele care nu pot prezenta dovada infectării cu virusul SARS-CoV-2 sau a vaccinării, trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test tip PCR, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea în țară sau al unui test rapid antigen, efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii în Turcia, iar testele trebuie traduse în engleză.

Condiții de călătorie în Bulgaria:

Românii pot intra în Bulgaria fără a prezenta un test PCR negative sau dovada vaccinării anti-COVID.

Foto: 123rf

Citeste și:

Rubinul, bijuteria care îți poate schimba viața

Vezi şi 10 mâncăruri pe care să le încerci când ești în Bulgaria!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro