Concert gratuit pentru copii la Sala Radio, pe 1 iunie

Un concert gratuit pentru copii la Sala Radio, pe 1 iunie este cea mai bună alegere pentru cei mici, dar și pentru părinți. Vineri dimineață, la ora 10, vino cu copiii tăi și cu toți prietenii lor la un concert special al Corului de Copii Radio.

Concert gratuit pentru copii la Sala Radio, pe 1 iunie

Vineri, 1 iunie, ora 11.00, la Sala Radio

Concert educativ gratuit pentru copii la Sala Radio

Orchestra de Cameră Radio, dirijor: Constantin Adrian Grigore
violonista Cristina Anghelescu
Corul de Copii Radio, dirijor: Răzvan Rădos, acompaniament pian: Magdalena Faur
vă propun un repertoriu antrenant și accesibil pentru cei mici, de la „Mica serenadă' a lui Mozart sau fragmente din „Anotimpurile' lui Vivaldi, până la partituri din musicaluri celebre ca „Mary Poppins', „Sunetul Muzicii' sau „Veronica!.
Evenimentul este cu acces gratuit (în limita locurilor disponibile). Concertul are o durată de aproximativ 70 de minute (fără pauză). Accesul se va face începând cu ora 10.00.

Concertul va cuprinde câteva intervenții ale dirijorului, pentru a-i apropia pe micii melomani de arta muzicii și a-i ajuta să înțeleagă partiturile pregătite pentru ei, cum ar fi: Mozart – „Mica serenadă' (partea I) și două fragmente din suita „Anotimpurile' – Vivaldi: Concertul nr. 1 în mi major pentru vioară şi orchestră, „Primăvara' – partea I și Concertul nr. 2 în sol minor pentru vioară şi orchestră, „Vara' – partea a III-a.

De asemenea, copiii se vor întâlni și cu lucrările ritmate ale compozitorului american Scott Joplin („The Strenous Life', „The Entertainer', „The Ragtime Dance') și cu binecunoscutul tango „La Cumparsita', semnat de compozitorul uruguayán Gerardo Hernán Matos Rodríguez.

Concertul va continua cu fragmente din spectacolul „The Sound of Musical', un succes extraordinar al Corului de Copii Radio, ce a însemnat două concerte sold-out pe scena Sălii Radio în luna aprilie a acestui an. Veți fredona împreună cu cei mici cunoscute șlagăre din pelicula românească „Veronica', dar și din celebrele musicaluri „Mary Poppins' și „Sunetul Muzicii'. Mișcarea scenică a fost concepută de Mara Lăcătuş și Oana Necea.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Educatie