Când începe vacanța de vară 2018 și cate weekenduri prelungite mai au elevii în acest an școlar

Mai sunt doar 5 săptămâni până la încheierea anului școlar 2017-2018. Elevii nu vor resimți foarte tare aceste săptămâni, pentru că vor mai avea parte de încă 2 weekenduri prelungite: de 1 iunie și de Rusalii, potrivit www.a1.ro

Când termină cursurile elevii aflați în ani terminali


 

Programul suferă unele modificări în cazul elevilor aflați în ani terminali. Elevii claselor a VIII-a vor termina cursurile pe data de 8 iunie și încep să se pregătească pentru Evaluarea Națională de pe 11 și respectiv, 13 iunie. Rezultatele vor fi anunţate în 19 iunie, când se pot depune şi contestatii.

Mai devreme decât cei de clasa a VIII-a, vor termina elevii claselor a XII-a, pe 25 mai, care vor avea o lună la dispoziție să mai treacă o dată prin materia pentru examenul maturității. Bacalaureatul debutează pe data de 25 iunie cu proba la Limba și Literatura Română și va continua pe 27 iunie cu proba obligatorie a profilului și cea la alegere, pe data de 29 iunie.

Rezultatele vor fi afişate în 4 iulie, până la ora 12.00, apoi se pot depune contestaţii, până la ora 16.00. Rezultatele finale vor fi cunoscute pe 9 iulie.

Evaluarea Națională pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

Prin evaluari și testări vor trece și elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a. Evaluarea Națională pentru cei de casa a II-a a avut loc între 7 și 10 mai, iar cea pentru elevii de clasa a IV-a va începe pe 15 mai, cu proba la Limba Română.

Evaluarea Naţională 2018 pentru clasa a VIII-a începe în 11 iunie, cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română. Urmează Matematica, pe 13 iunie, şi Limba şi Literatura Materna, pe 14 iunie.

După ce evaluările și examenele se vor încheia, elevii se vor bucura de o binemeritată vacanță, până pe 9 septembrie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie