Colinde de Crăciun. De ce ne plac colindele de Crăciun?

Pentru unii dintre noi, Crăciunul pur și simplu nu ar funcționa fără colinde de Crăciun! Muzica joacă un rol important în perioada Crăciunului, fie că o cântăm acasă, fie că ascultăm colinde de Crăciun în timp ce cumpărăm cadouri.

Colinde de Crăciun. De ce ne plac colindele de Crăciun?

Unul dintre principalele motive pentru care iubim colindele de Crăciun se datorează „efectului de expunere'. S-a dovedit că, cu cât auzim mai des o melodie, cu atât este mai probabil să o iubim. Și, deoarece Crăciunul are un canon uriaș de cântece familiare redate în fiecare an, suntem expuși la cântece de Crăciun într-un mod în care nu suntem la alte tipuri de muzică.

Chiar dacă nu ne-a plăcut un cântec de Crăciun când l-am auzit prima dată, auzindu-l din nou și din nou de-a lungul anilor, probabil că ne va face să ne placă în cele din urmă. Acesta este „efectul de expunere'.

Cu toate aceste există și reversul medaliei. Unii oameni urăsc colindele sau melodiile de Crăciun. De ce? Ei bine, motivul este tot „efectul de expunere', deoarece ascultarea acelorași cântece de prea multe ori poate determina creierul nostru să atingă punctul de saturație. De aceea, unele cântece de Crăciun poat începe să enerveze unii oameni. Este ca și cum ai mânca aceeași mâncare în fiecare zi.

Dacă sunteți un pic un Scrooge când vine vorba de muzică de Crăciun, ar putea fi cel mai bine să alegeți în mod activ melodiile de Crăciun care vă plac cel mai mult și să le ignorați pe cele care nu vă plac. În acest fel, poți intra în spiritul Crăciunului fără a exagera!

Cine iubește cel mai mult muzica de Crăciun?

Potrivit unui studiu realizat de Nielson, grupul de persoane cel mai probabil să iubească muzica de Crăciun sunt millennials (persoanele între 18 și 34 de ani). De fapt, milenialii reprezintă 36% dintre toți iubitorii de muzică de Crăciun!

De fapt, milenialii par să prefere muzica de Crăciun de dinainte de 1970, cu mici excepții. Nielson sugerează că factorul nostalgie joacă un rol enorm în acest sens, deoarece milenialii sunt mult mai probabil să se simtă nostalgici și să cumpere orice care le amintește de copilăria lor.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber