CODUL ROȘU de viscol a fost prelungit în șapte județe! Zeci de drumuri închise și 17 curse anulate pe Otopeni

CODUL ROȘU de viscol a fost prelungit în șapte județe! Zeci de drumuri închise și 17 curse anulate pe Otopeni

A venit iarna în adevăratul sens al cuvântului, în toată țara. Zonele cele mai afectate sunt estul și sudul țării, unde ninge fără oprire, iar vântul bate cu putere. În aceste condiții, nu se mai poate circula normal, 50 de segmente de drumuri naționale au fost închise, iar circulația feroviară și aeriană se desfășoară cu dificultate.

UPDATE ora 17:00

ANM a prelungit codul galben, astăzi, până la ora 23:00 în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi se va mai depune strat de zăpadă. De asemenea, va fi viscol în Dobrogea, estul Munteniei, extremitatea de sud-vest a Olteniei şi în cea mai mare parte a Moldovei, unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50-70 km/h. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpaţii Meridionali rafalele vor depăşi 80-90 km/h, iar zăpada va fi spulberată şi troienită.

În plus, a fost prelungit și codul portocaliu până astăzi la ora 23, pentreu județele Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Vrancea. În aceste zone, viscolul va continua să fie puternic, rafalele vântului vor atinge şi temporar vor depăşi 70-85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m şi troienind zăpada.

Totodată, a fost emis un nou cod galben care este valabil până mâine la ora 10. Acesta este valabil în Dobrogea, Bărăgan şi Moldova, unde va ninge în general slab cantitativ, dar vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze de 50-60 km/h şi pe arii restrânse 70 km/h, temporar spulberând şi troienind zăpada.

În perioada următoare, în cea mai mare parte a ţării, vremea va fi geroasă atât noaptea, cât şi ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între -25 şi -15 grade.

În dimineaţa zilei de sâmbătă, 7 ianuarie, Administraţia Naţională de Meteorologie va emite noi mesaje privind evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice periculoase.

COD ROȘU prelungit

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit oficial codul roșu de viscol până la ora 16:00, în județele Buzău, Brăila, Vrancea, Ialomița și Călărași. De asemenea, avertizarea a fost prelungită până la ora 18:00, în județele Constanța, Tulcea și în zona Deltei Dunării se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită și troienită, vizibilitate redusă spre zero.

COD GALBEN în București

În plus, în județele Bihor, Arad și Timiș, în zona de câmpie, este valabil un cod galben de vreme rea, valabil până astăzi la ora 18:00. În aceste zone vântul se va intensifica, iar la rafală va atinge și depăși viteze de 60 – 70 km/h.

Din ultimele informații, 17 curse au fost anulate pe Aeroportul Otopeni din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, conform digi24.ro.

Este important de menționat și faptul că Bucureştiul şi judeţul Ilfov au ieșit de sub codul portocaliu, dar rămân în continuare sub atenţionare cod galben de ninsori. Alte 19 județe se vor afla în același interval sub cod galben de ninsori, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50 – 70 km/h. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpaţii Meridionali rafalele vor depăşi 80 – 90 km/h, iar zăpada va fi spulberată şi troienită.

Mai multe operațiuni de ajutorare a oamenilor care au rămas înzăpeziți se desfășoară în aceste momente. Pompierii au intervenit la Valul lui Traian, unde mai multe vehicule au rămas înzăpezite, conform sursei citate. Până la această oră, au fost deblocate peste 80 de persoane din 7 autoturisme, 3 microbuze, 2 autocare și o autoutilitară. Se acționează în continuare pentru deblocarea altor 5 autoturisme și două microbuze.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Trenurile au întârzieri mari din cauza vremii! În Constanța, circulaţia feroviară a fost temporar suspendată

Viscolul a paralizat circalația autovehiculelor din toată țara! Iată lista completă a drumurilor şi autostrăzilor închise

Urmează zile cu ger năsprasnic și viscol! Meteorologii au emis mai multe avertizări meteorologice

Ai rămas blocat în nămeți? Iată care sunt numerele de telefon la care poți suna în caz de urgență

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri