Cod galben de vânt puternic în mai multe județe ale țării. Se vor atinge viteze chiar și de 100 km/h

cod galben de vânt

În aproape jumătate de țară este cod galben de vânt puternic. Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări care au intrat în vigoare în această dimineață și se mențin până la prânz în anumite județe.

Cod galben de vânt puternic

Vântul puternic va face probleme în mai multe zone ale țării. În județele Vaslui, Bacău, Vrancea, Neamț, Galați și Iași se vor înregistra intensificări ale vântului ce vor atinge, la rafală, viteze de 55, 60 km/h, dar care pot ajunge și la 70km/h, potrivit meteoromania.ro. În aceste județe, avertizarea este valabilă până la ora 15.

O altă avertizare vizează zona de munte a județului Suceava, unde la altitudini de peste 1800 m, vântul va bate cu putere și va atinge viteze de 80, 90 km/h, atenționarea fiind în vigoare până la ora 12.

Zona de munte a județelor Prahova, Argeș și Dâmbovița este sub cod galben de vânt puternic până la ora 15. Aici, vântul va bate chiar și cu 100 km/h.

În județele Vâlcea și Gorj, meteorologii au emis o avertizare cod galben de vânt care se menține până la ora 12. Zonele montane sunt vizate de această avertizare, fiind înregistrate intensificări ale vântului ce vor atinge 90, 100 km/h.

Până la ora 10, județele Ialomița, Brăila, Buzău și Călărași, Constanța și Tulcea sunt sub cod galben de vânt, acesta atingând la rafală viteze de 55, 60 km/h, iar izolat 70 km/h.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Vești bune pentru bugetari. Guvernul a decis ca ziua de 30 aprilie să fie liberă

Cercetătorii sunt îngrijorați de ce se întâmplă în Cercul Arctic: „Nu am mai văzut niciodată asemenea valuri de căldură'

Anunțul care îi vizează pe angajații de la stat. Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță?

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri