Coasta Soarelui

Aproape 8.00 dimineata… E liniste, incredibil de multa liniste pentru o statiune in plin sezon. Si este cald, incredibil de cald pentru o dimineata, fie ea si de vara.

Stau confortabil in fotoliul de pe balconul hotelului, casc cu pofta si nu-mi pot dezlipi ochii de pe imaginea Mediteranei. Soarele este deja pe cer, afara sunt cel putin 27 grade C, briza adie placut si marea ma invita la o plimbare matinala.

O saptamana intreaga ar trebui sa fie suficienta pentru a profita de tot ce are de oferit Costa del Sol, nu?! Categoric! – conchidem noi in grup si pornim entuziasti la drum.

Málaga, capitala uneia dintre cele mai frumoase provincii spaniole, pe care Vicente Aleixandre (poet spaniol castigator al Premiului Nobel pentru Literatura in 1977), l-a numit Orasul Paradisului.

Imaginea satucurilor cu case albe, ce populeaza dealurile din apropierea muntilor, fac deliciul celor care vin aici sa profite de mare si de plajele cu nisip fierbinte.

Málaga, un tinut la fel de savuros ca si vinul sau, te cucereste de la prima privire: briza care mai atenueaza putin din arsita zilei, strazi cu scari din piatra si balcoane inflorite, promenade cu palmieri, specii de cactusi uriasi si terase linistite, vegetatie luxurianta – in ciuda terenului arid – sau spectacole de flamenco – arta gitana care presupune un spectacol fascinant cu muzica, dans si chitara.

Poate ca tocmai in asta consta si farmecul irezistibil al locului, in alaturarea atat de armonioasa a contrastelor: pentru ca in dreapta ai munte cu piscuri incetosate sau ninse pe alocuri, iar in stanga ai valuri spumoase si temperaturi de 40 grade C.

Desi peste tot in jur terenul nisipos nu presupune decat stanca abrupta, explozia cromatica a florilor si zecile de kilometri de plantatii de maslini sau de portocali te hipnotizeaza… Secetos si totusi roditor, Ying si Yang peisagistic! Iar soarele fierbinte al Málagai nu poate convinge nici macar vegetatia sa se desprinda de aceste meleaguri fascinante.

De vazut in Málaga
Castelul musulman Gibralfar – construit in secolul al XIV-lea, in timpul domniei lui Yusuf I – includea o moschee si un adapost pentru trupele militare. Astazi, de aici, pentru aproape doi euro poti cerceta cu privirea apele Mediteranei pana departe in zare, spre Stramtoarea Gibraltar, si poti contempla orasul care ti se asterne la picioare.

Dar pentru asta trebuie sa fii suficient de curajoasa si sa te aventurezi intr-o plimbare cu autocarul pana sus, pe coline, sub un soare care dogoraste ca un cuptor incins. Merita din plin, dar n-ai vrea sa-ti uiti acasa palaria si sticla de apa! Vorbeste experienta!

Casa Memoriala Pablo Picasso – astazi, fundatie municipala, care poarta numele pictorului. Un centru de documentare, unde se gasesc reproduceri dupa Picasso. Ocazional, se organizeaza expozitii de arta.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta