Circuite pentru Toți. Cele mai populare locuri din Nordul Italiei

Veneția, Padova, Verona sau Milano sunt doar câteva dintre cele mai încântătoare locuri din Italia, recunoscute atât pentru obiectivele istorice, cultură cât și pentru viața de noapte. Descoperă nordul Italiei, într-un circuit de 7 zile, și bucură-te de cele mai tari experiențe de vacanță alături de cei dragi!

Tarife accesibile inclusiv seniorilor!

Dacă plănuiești o vacanță în Bella Italia, acum ai prilejul excelent să descoperi cele mai interesante orașe din nordul țării prin programul Circuite pentru Toți, lansat de agenția BestTourism, ce beneficiază acum de tariful redus de 305 euro/persoană! Produsul turistic, de tip cel mai bun raport calitate/preț, este gândit atât pentru seniori, cât și pentru familiile cu copii sau tinerii dinamici, dornici de cele mai tari experiențe de vacanță.

Veneția, cel mai frumos oraș dezvoltat pe canale

Orașul Veneția a fost construit pe o lagună, fiind format din 118 insulițe despărțite de canale și conectate între ele prin poduri renascentiste. De-a lungul timpului, Veneția a inspirat numeroși artiști, pictori și scriitori ce i-au acordat titulatura de 'cel mai frumos oraș realizat de umanitate'. Cea mai mare putere navală a Europei pentru mai mult de 800 de ani, Veneția este astăzi monument de patrimoniu mondial UNESCO, atrăgând un număr record de vizitatori de la an la an.

O plimbare cu gondola pe Canal Grande, cel mai mare dintre canalele orașului, este obligatorie odată ce ai ajuns aici. Simbol al bunăstării venețiene este Piața San Marco, numită de Napoleon: 'salonul imperial al Europei'. Aici se ridică cel mai grandios edificu de cult, Bazilica San Marco, fosta capelă a Dogilor. Cel mai bun exemplu de artă bizantină cu influențe gotice este Palatul Dogilor din secolul al-IX-lea, unit printr-un coridor îngust de 'Puntea Suspinelor'. Nu poți pleca din Veneția până nu mergi la Podul Rialto, cel mai faimos și încântător dintre cele 354 poduri ale Veneției.

Verona, orașul Julietei din tragedia shakespeariană

Verona este unul dintre cele mai interesante orașe din nordul Italiei, celebru pentru arhitectura medievale, artă și gastronomie. Aici te poți pierde pe străduțele înguste ale centrului vechi până la Turnul Lamberti, de unde ai cele mai bune priveliști spre Piazza Erbe. Nu poți pleca de aici până nu strecori bilețele de dragoste sub balconul Julietei, la Casa Capuleti. Pentru plimbări relaxante nu poți rata Grădina Giusti, unele dintre cele mai frumoase grădini în stil renascentist târziu din Italia, ce fac parte din complexul de Palate Giusti.

Padova, Orașul Îngerilor

Construit pe malul râului Bacchiglione, Padova dispune, la fel ca și Veneția, de o rețea complicată de canale, însă chiar și așa orașul nu este la fel de cunoscut din acest punct de vedere, precum Patria Dogilor.

Vechi oraș universitar de prestigiu, Padova se evidențiază prin numărul mare de catedrale și palate, cea mai importantă dintre ele fiind Basilica Sfântul Anton – patronul orașului, ce adună în fiecare an milioane de pelerini din toate colțurile Europei. De altfel, Capela Scrovegni este edificiul simbol al locului, unic prin fresca impresionantă ce prezintă viața Fecioarei Maria, realizată de geniul Giotto di Bondone.

Milano, capitala modei

Shopping, cultură și artă, cam așa ar putea fi descris cel mai bine Milano, oraș cu un stil italian inconfundabil. Strălucitor și elegant, Milano te așteaptă cu numeroase galerii de artă, case de modă și magazine de lux ale unor designeri faimoși, cele mai multe dintre ele aflate pe celebra arteră Oro Quad și în Galeria Vittorio Emanuele II.

Cel mai cunoscut obiectiv al orașului este Duomo – Catedrala Santa Maria Nascente, cea mai mare catedrală a Italiei ce a fost realizată în stil gotic Lombard, cu o fațadă impresionantă împodobită cu 2245 de sculpturi din marmură și peste 130 de turle impozante.

Pasionații de artă aleg Milano și pentru că aici pot admiracea mai faimoasă pictură a geniului Leonardo da Vinci: Cina cea de Taină, o scenă dramatică pictată între anii 1496 -1497 și expusă în Biserica Santa Maria delle Grazie. Dacă ești dornic de distracție, nu poți rata Naviglio, o zonă populară cu numeroase terase și baruri amenajate de-a lungul a două canale, frumos luminate pe timpul serii.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Circuite pentru Toti

Circuit Nordul Italiei – tarif special: 305 euro/persoana! Servicii incluse: 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, ghid. *Bonus: croaziera pe Dunare in Budapesta. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta