Circuit spiritual spre Pământul Făgăduinței

Alături de unele regiuni din Iordania, Palestina și Egipt, Israel face parte din 'Pamantul Sfant', fiind locul la care credincioșii trebuie să ajungă măcar o dată în viață. Cei mai mulți dintre pelerinii care ajung aici pornesc pe urmele Mantuitorului, însă mai sunt și vizitatori care combină circuitul spiritual cu relaxare pe plajele albe din Tel Aviv sau cu plimbări boeme pe malul Mării Moarte. 

Ierusalim – un magnet pentru pelerini

Potrivit datelor istorice, Ierusalim este unul dintre cele mai vechi orașe ale lumii. Pe întreaga suprafață a Israelului au fost găsite rămășițe arheologice ce datează de acum 50.000 de ani. În timp ce, Tăramul Făgăduinței a fost menționat atat în Vechiul cat și în Noul Testament, fiind considerat leagănul celor trei mari religii monoteiste ale lumii. Oraș cu mare încărcătură religioasă, Ierusalim este dezvoltat pe așa zisul Deal al lui Iuda, aproape de Muntele Măslinilor, găzduind unele dintre cele mai importante situri spirituale de pe glob: Zidul Plangerii, Biserica Sfantului Mormant cu Drumul Crucii și cele 14 opriri, Cupola Stancii, Muntele Templu sau Moscheea Al Qasa, sunt doar cateva dintre ele.

Un alt loc esențial pentru creștinism este Biserica Tuturor Națiunilor, a cărei construcție a fost finanțată de 12 state, și a fost inaugurată în 1924. Este locul unde Isus s-a rugat Tatălui, înainte de a fi răstignit. Dincolo de încărcătura religioasă, Ierusalimul mai oferă și alte puncte de atracție: Muzeul arheologic Rockfeller, unul dintre cele mai importante din Israel, Turnul lui David, care reprezintă un muzeu de istorie ce cuprinde însemnări de-a lungul a trei milenii de existență a poprului evreu și Muzeul Psalmilor, unde se pot vedea picturi bazate pe psalmii Vechiului Testament.

Descoperă Israelul în cadrul unui circuit-pelerinaj de 5 zile, de la Europa Travel, turoperatorul low-cost care și-a extins paleta de destinații turistice cu avionul în cele mai populare destinații ale lumii, la tarife accesibile și servicii excelenre.

Bethleem, Nazaret și Haifa – orașe cu mare încărcătură religioasă

La o distanță de doar 10 km de Ierusalim se găsește un alt punct de mare însemnătate pentru creștini, și anume Bethleemul, locul în care s-a născut Isus, conform Noului Testament, oraș ce găzduiește cea mai mare comunitate palestiniană. Și orașul Nazaret, locul în care Isus a copilărit, este de asemenea un important centru de pelerinaj.

Istoria religioasă este omniprezentă în Nazaret, orașul de unde Fecioara Maria a plecat împreună cu Iosif spre Bethleem, pentru a-l naște pe Isus, departe de prigoana cuceritorilor romani. Aici a fost construită Biserica Ortodoxă Buna Vestire, pe locul Izvorului Fecioarei Maria, iar în apropiere întâlnim un alt loc cu mare rezonanță biblică: Cana Galileii, acolo unde Mântuitorul a săvârșit prima minune, transformând apa în vin. În prezent, aici există Biserica Minunii și Casa Nunții, care amintesc de episodul biblic.

Un alt mare oraș al Israelului, al treilea ca mărime al țării, este Haifa, însemnat port la Marea Mediterană. Printre cele mai importante obiective ce nu trebuie ratate ratate se numără Templul și Grădinile Terestre Bahai.

De Geanina Ichim

Oferte Speciale Circuit Israel – Pe urmele Mantuitorului

Tarif: 449 Euro/persoana, 5 zile (3 nopti in Bethleem si o noapte in Tiberias), cazare cu mic dejun si cina la hoteluri de 4*-3*, transport avion, transport autocar pentru realizarea itinerariului, tur oras Tel Aviv, excursie la Masada, ghid local vorbitor de limba romana.

*Date de plecare: 06.09, 08.10.2017! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta