Bilete de avion spre Moscova, 7 moduri prin care poți descoperi frumusețea Rusiei

Dacă vrei să descoperi frumusețea Rusiei într-o vacanță revitalizantă, poți începe prin a-ți rezerva bilete de avion la Moscova, capitala Federației Ruse. Iar dacă te interesează noi oportunități de relaxare, resorturi wellness și spa-uri, centre moderne de shopping, grădini cu flori și cafenele primitoare, Moscova este cea mai potrivită alegere în acest sens.

Moscova și-a depășit propriile clișee și s-a reinventat în ultimul timp într-o manieră remarcabilă, dezvoltându-se urbanistic și modernizându-se accelerat. Astăzi, oraşul se distinge prin zone de clădiri zgârie-nori, terminale elegante pentru călătorii aeriene, metrou extins (185 de stații arhitecturale deosebit de frumoase), infrastructură de calitate și un nivel de viață ridicat.

În acelaşi timp şi ritmul demografic al Moscovei a crescut, depășind 11 milioane de locuitori, în ultimii ani, metropola rusă fiind considerată, din acest punct de vedere, orașul cu cel mai mare număr de locuitori din Europa.

1. Piața Roşie și Kremlinul

Dacă ai optat pentru bilete de avion spre Moscova, atunci nu poți începe traseul turistic fără o plimbare prin Piața Roșie, simbol esențial al identității culturale și istorice a poporului rus. Poți să-ți începi ziua de acomodare pe teritoriul rus cu o plimbare frumoasă prin Piața Roșie, spațiu public ce adună radial din toate direcțiile drumurile mari ale Moscovei, fapt pentru care a și fost deseori numită inima Moscovei și a Rusiei.

În mijlocul pieței publice este Mausoleul lui Lenin, pe care îl poți vizita în oricare dintre cele patru zile: marți, miercuri, joi și sâmbătă, între orele 10.00 și 13.00. Însa cea mai faimoasă clădire din piață, Catedrala Sf. Vasile, situată în partea de sud, construită în perioada anilor 1554-1561, îți va atrage privirea instant.

O poți recunoaște după exteriorul armonios, cu elemente arhitecturale vopsite în roșu, verde, auriu și alb. Edificiul este cu patru turle mari, lângă ele fiind inserate altele patru mai mici și turla din mijloc, mult mai înaltă, cu miniacoperișuri în forma bulbului de ceapă, decorate, la rândul lor, cu modele geometrice viu colorate.

Lăcașul de cult este atât loc de pelerinaj, cât și muzeu, așa că poți face oricând o vizită în interior pentru a descoperi tainele și frumusețea labirintică a coridoarelor acestuia.

Și dacă tot ai optat pentru un zbor dus-întors București-Moscova, nu poți trece cu vederea zona Kremlinului, o fortificație medievală rusească, cu ziduri groase, palate și catedrale impunătoare, situată lângă Piața Roșie. În Kremlin poți să vizitezi una dintre cele mai frumoase catedrale albe rusești, Catedrala Adormirii, proiect realizat în 1479, de arhitectul italian renascentist Aristotele Fioravanti.

Dacă ți-au plăcut filmele cu seri dansante din perioada țarilor ruși și recepțiile lor fastuoase, atunci o vizită la Marele Palat al Kremlinului poate fi potrivită și interesantă în acelaşi timp. Poți păși cu pași ușori și cu multă voie-bună într-o după-amiază însorită prin sălile bogate și grădinile interioare ale Marelui Palat Rusesc, construcție finalizată și inaugurată în anul 1838, în timpul domniei țarului Nicolae I.

2. Relaxare cu tratamente wellness și spa în Moscova

Zborurile directe spre Moscova sunt foarte accesibile ca preț și mijlocul cel mai rapid de a ajunge în destinația de vacanță foarte rapid. Dacă Moscova este un scenariu frumos de vacanță pentru tine și vrei să cunoști calitățile terapeutice ale tratamentelor de spa sau wellness din resorturile confortabile rusești, atunci Băile Sanduny, îți pot îndeplini, cu siguranţă, visul.

O ședință SPA de minimum două ore, tratamente cu măști delicate pentru piele sau orice alte tratamente de detoxifiere ți-ai putea dori, le poți găsi pe toate în Complexul Băile Sanduny, fost palat regal, un minunat loc cu săli fastuoase, scări și coridoare din marmură, pereți acoperiți de fresce și tablouri captivante. În interiorul acestuia este amenajat, de asemenea, un restaurant elegant unde poți degusta un ceai rusesc revitalizant.

La Băile Sanduny, din zona Neglinnaya, poți ajunge ușor cu metroul până la stațiile Kyznetsky Most sau Trubnaya.

3. Bucură-te de o zi însorită în Parcul Gorkiy

Dacă iubești natura și activitățile în aer liber, poți merge în cel mai îndrăgit parc din Moscova, Parcul Gorkiy, care oferă numeroase oportunități de petrecere a timpului liber. La Parcul Gorkiy poți ajunge cu metroul, coborând la stațiile Oktyabrskaya sau Frunzenskaya. Poți să te distrezi învățând câțiva pași de dans cu prilejul lecțiilor de dans gratuite de boggie-woogie, salsa sau tango, organizate pe timpul verii, lângă Cinema Pioneer.

Sau dacă vrei poți închiria o bicicletă, role sau o barcă pentru a face un tur al parcului și a te bucura de libertate, viteză și aer curat. Poți să te oprești puțin la Observatorul din Parcul Gorkiy (închis mai bine de douăzeci de ani și redeschis în septembrie 2012), unde poți contempla stelele și întreg universul ceresc cu un telescop modern. În tot timpul anului, se organizează aici numeroase miniconcerte în aer liber şi au loc proiecte culturale și expoziţionale.

După o zi plină de energie cu activități în aer liber, un moment de destindere pe fotoliul relaxant al unei terase din parc alături de o ceașcă de ceai aromat este prilejul potrivit pentru a lăsa privirea să admire razele unui apus de soare și a renaște sufletește în lumina blândă revărsată asupra naturii. Micile restaurante elegante rusești din parc sunt îndrăgite nu doar de turiști, ci şi de localnici, care îşi fac aici apariţia la fiecare sfârșit de săptămână.

4. Mall-ul GUM din Piața Roșie

Aeronave moderne îți asigură o călătorie plăcută şi sigură în timpul zborurilor București – Moscova, așa că îți poți pregăti și o valiză potrivită pentru shopping în mallurile rusești. La fel ca în Paris sau New York, a face shopping la Moscova într-o vacanţă este la fel de interesant și vibrant, așa că poţi uita definitiv de orice preconcepții pe care le-ai putea avea despre magazinele sovietice și cozile lungi.

Și în Moscova există spații create de designeri de calitate și oferte de modă mult prea tentante pentru a fi trecute cu vederea, care reprezintă un amestec de mărci internaționale şi designeri ruși. Cele mai multe magazine și case de designeri exclusiviști ruși poți găsi pe strada Tverskaya sau pe Bulevardul Petrovka. Dar dacă vrei să te bucuri de frumusețea unui mare centru comercial, poți să faci o plimbare în Piața Roșie la complexul de shopping GUM, în primul rând, care este, în acelaşi timp, o adevărată capodoperă arhitecturală.

Numele GUM vine dintr-o abreviere a cuvintelor Main Universal Store, construcția comercială fiind folosită ca sediu pentru planul cincinal al lui Stalin. După căderea Uniunii Sovietice, spațiul gigantic GUM a fost transformat total, fiindu-i adăugate o nouă fațadă și un tavan transparent din sticlă, proiectate de arhitectul Vladimir Shukhov.

Mallul GUM este deschis zilnic între orele 10.00 și 22.00, iar din momentul în care vei păși în interior, ai putea fi surprinsă pozitiv de conceptul prietenos și modern al mallului. Poți să te plimbi pe străduțe pietonale din marmură, decorate cu ghivece luxuriante de vegetație și fântâni arteziene.

E dificil să alegi dintre toate magazinele inovative și atractive, însă după ore întregi de shopping şi admirat noi colecții de modă, poți să te relaxezi la unul dintre numeroasele restaurante cochete, bucurându-te în plus, pe fundal, și de o muzică subtilă.

5. Mallul Aviapark din Moscova

Dacă apetitul pentru shopping este de-abia la început, în altă zi poți opta pentru un alt paradis al cumpărăturilor din Moscova – Mallul Aviapark. De la stațiile de metrou Dinamo, Polezhaevskaya sau Savelovskaya, poți lua gratuit cu un autobuz special pentru a ajunge cât mai rapid la Mallul Aviapark.
Complexul comercial, inaugurat în anul 2014, cu o suprafață totală de 390.000 de metri pătrați, este, în prezent, cel mai mare centru comercial din Europa.

Te poți plimba o zi întreaga și tot nu vei putea vedea toate noutățile pe care acesta le are de oferit, întrucât în cadrul său sunt peste 300 de magazine, un cinematograf cu 17 săli, o grădină interesantă și o zonă acvariu pe patru nivele cu pești tropicali. Așadar, o experiență de shopping în Moscova poate fi extraordinar de atractivă și rezonabilă, pentru că în general sunt acceptate cardurile de credit, personalul magazinului, poate vorbi limba engleză, iar prețurile produselor sunt accesibile.

Mallul Aviapark din Moscova este considerat de mulți ca fiind unul dintre cele mai atrăgătoare locuri de cumpărături, deoarece include sute de mărci renumite de îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii și produse cosmetice. Pe lângă posibilitatea de a-ți cheltui banii într-un mod inteligent, spațiul comercial este, de asemenea, locul perfect pentru a te relaxa într-un ambient primitor modern.

6. Zeci de bijuterii la Muzeul Diamond Fund Gohram

La capătul zborului spre Moscova, nu poți rata o vizită la faimosul Muzeu Diamond Fund Gohram, cu intrare din Borovitsky Gate, situat în zona Kremlinului, în apropiere de Piața Roșie. Te poți înscrie la o excursie cu ghid, oricând, în intervalul orar 10:00 – 17:20, cu excepția zilei de joi, iar biletele le poți lua de la ghișeul nr. 4 din Grădina Alexandru.

Dintre cele mai prețioase bijuterii cu diamante și alte pietre prețioase ale Muzeului sunt renumite coroanele imperiale rusești, sceptrul și steaua ordinului Sfântului Andrei. Merită să vezi detaliile unice și fascinante ale diamantelor din marea coroană imperială creată pentru încoronarea împărătesei Catherine a II-a, în 1762.

Comoara regală a fost creată de bijutierul curții Georg Friedrich şi a fost decorată cu peste 4.900 de diamante și 75 de perle mari indiene.

7. Grădina Botanică din Moscova

Dacă iubești candoarea florilor și ai bilete de avion spre Moscova pentru un sejur turistic, nu pierde ocazia să vizitezi Grădina Botanică din oraș.

Când vine vorba de vară, trandafiri, parfum, culoare, Grădina Botanică din Moscova are tot ce vrei, o expoziție cu peste 20.000 de specii de plante din diferite colțuri ale lumii, un laborator de cercetare științifică, un rosarium cu 20.000 de trandafiri, un spațiu vast pentru arbori, o pădure de stejar și o seră de peste 5.000 mp. Accesul în parc este liber, dar pentru te putea plimba prin grădina japoneză, orangerie și zona de arbori este necesar să achiți bilete separate.

Ca să ajungi în Parcul Botanic, cobori la stația de metrou Vladykino, ajungi pe strada Botanicheskaya și lumea universului vegetal își deschide prietenos porțile.

Dacă vrei să-ți petreci concediul cu momente de relaxare și răsfăț în stil estic, ai putea să te gândești să-ți rezervi bilete de avion spre Moscova, pentru a trăi o experiență minunată descoperind cel puţin aceste șapte frumuseți nebănuite ale Rusiei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta