Cine este prima soție a fostului președinte francez Nicolas Sarkozy. Marie-Dominique Culioli este în relații foarte bune cu Sarkozy

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost căsătorit de trei ori. Alături de prima lui soție, Marie-Dominique Culioli, a stat 14 ani. Prin anii ’80, Sarkozy se îndrăgostește de Cécilia Ciganer-Albéniz. Pentru ea, o părăsește pe Marie-Dominique, dar lucrurile se întâmplă extrem de lent. Sarkozy divorțează de Culioli abia în 1996, an în care care Cécilia Ciganer devine cea de-a doua lui soție.

Cine este prima soție a fostului președinte francez Nicolas Sarkozy

Marie-Dominique Culioli este fiica unui farmacist corsican. S-a căsătorit cu Nicolas Sarkozy în 1982 și i-a dăruit doi fii, Pierre și Jean. La acea vreme, Sarkozy făcea primii pași în politică.

La un an distanță de la nunta cu Marie-Dominique, Sarkozy devine primar al orașului Neuilly-sur-Seine. În calitate de primar, acesta oficiază, în 1983, căsătoria dintre Cécilia Ciganez-Albeniz și prezentatorul TV Jacques Martin. În acest context… paradoxal o cunoaște pentru prima dată pe cea care avea să-i devină cea de-a doua soție.

În 1988, Cecilia îl părăsește pe Martin pentru Sarkozy, cu care se căsătorește 8 ani mai târziu, în 1996. În 2005, însă, Cecilia fuge la New York cu franco-marocanul Richard Attias. Soțul ei se duce după ea și o convinge să se întoarcă în căminul conjugal. Împăcarea a durat puțin. În luna octombrie a aceluiași an, cei doi au anunțat că divorțează. În 2008, în cel mai mare secret, Nicolas Sarkozy o ia de soție pe Carla Bruni, care îi va dărui 3 copii.

Citeste si De ce nu a participat Carla Bruni la Met Gala 2019. Fosta Primă Doamnă a Franței a explicat motivul neparticipării printr-o postare amuzantă

Dar spre deosebire de Cecilia, care a dispărut complet din viața lui Sarkozy și din ochii opiniei publice, Marie-Dominique a rămas prezentă în viața ex-soțului ei, devenit, între timp, președinte al Franței. Părăsită de Sarkozy în 1988, Marie-Dominique a obținut custodia celor doi copii. De remarcat că ea a reușit să gestioneze despărțirea cu demnitate și inteligență.

Marie-Dominique Culioli a fost de nenumărate ori în atenția presei

Catolică practicantă, dedicată evenimentelor caritabile, Marie-Dominique Culioli a revenit de câteva ori în atenția presei. În 2008, când s-a reîntâlnit cu fostul ei soț la nunta fiului lor cel mare, Jean. În același an, Marie-Dominique Culioli este victima unei înșelătorii în 2008, alături de președintele Sarkozy și de alți membri ai familiei Sarkozy. Conturile bancare ale acestora au fost, atunci, hackuite. Ancheta a scos la lumină “folosirea frauduloasă a referințelor bancare, falsificare și deținere de documente administrative, divulgarea intenționată de date cu caracter personal, complicitate și tăinuire“.

În 2014, numele ei a fost menționat în procesul împotriva primarului din Levallois-Perret Patrick Balkany, unul dintre apropiaţii fostului preşedinte Nicolas Sarkozy, care a fost inculpat pentru corupţie pasivă, spălare de bani şi fraudă fiscală. Aceasta ar fi profitat de generozitatea acuzaților, primarul achitându-i cinci călătorii dus-întors la Marrakech, între anii 2010 și 2013.

În 2015, Marie-Dominique a fost invitată la petrecerea organizată cu prilejul aniversării celor 60 de ani ai președintelui Sarkozy. În 2016, revine în actualitate grație unei postări pe Instagram a mezinului, Pierre Sarkozy.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Happy given birthday !! 👶🏼🎂

O postare distribuită de Mosey (@moseyofficial) pe

Citeste si 4 lucruri mai puțin știute despre Emmanuel Macron

Sursa: gala.fr
Surse foto: hepta, instagram, facebook
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete