Cinci lucruri pe care trebuie să le știi despre Marmaris

Stațiunea verde a Turciei este cunoscută grație portului său de unde turiștii pornesc în explorarea insulei Rhodos, către castelul de bumbac – Pamukkale sau spre Efes. Dincolo de peisajele autentice, Marmaris păstrează o mulțime de construcții din vremurile medievale, care au rezistat cu strășnicie timpurilor moderne.

marmaris

Physkos, numele antic al destinației

Marmaris este menționat în scrierile marelui Herodot, unde se spune că orașul a fost locuit încă din anul 3400 Î.Hr. de către carieni. O lungă perioadă de timp, Physkos (așa cum carienii au numit Marmarisul de astăzi) a funcționat ca cel mai important oraș port, iar mai târziu ca bază militară.

Marmaris Netsel, unul dintre cele mai importante porturi ale Turciei

Încă din cele mai vechi timpuri, orașul a reprezentat un punct valoros pentru cei care au locuit aici. După ce anticul Physkos a fost luat sub stăpânire de alte civilizații, precum cea egipteană, doriană, ioniană și în final otomană, zona a devenit căutată de către cei care străbăteau traseul Anatolia-Rhodos-Egipt. Astăzi, portul Netsel este unul dintre cele mai aglomerate din Turcia, datorită faptului că de aici orice turist poate porni în explorarea altor împrejurimi.

Golful Marmaris, paradisul iubitorilor de scuba diving

Apele limpezi precum smaraldul, flancate de pădurile uriașe de conifere care despart cerul de plajele întinse, și atmosfera cosmopolită fac din golful Marmaris un adevărat tărâm pe care trebuie să îl explorezi. Trebuie să știi că este poate cel mai bun loc din Turcia unde poți face scufundări.

De aici poți cumpăra cea mai bună miere de cimbrișor

Bijuteria neșlefuită a orașului Marmaris este cu siguranță satul Bozburun. Brodat de întinderi nesfârșite de pini, mușcate colorate și străzi pietruite, așezarea este faimoasă pentru mierea de cimbrișor și pentru oamenii ospitalieri.

Castelul Marmaris a fost reconstruit de către Solyman Magnificul

Cel mai important obiectiv istoric al orașului este castelul ridicat de către ionieni, undeva în anul 1044 Î.Hr., iar mai târziu consolidat de către Alexandru cel Mare. Cel mai important aspect este că fortificației i-au fost aduse îmbunătățiri în timpul perioadei de cucerire a insulei Rhodos, de către marele Solyman Magnificului, pe care acesta l-a folosit ca bază militară.

 

Autor: Mădălina Isar

 

Early Booking Marmaris http://sejur.besttourism.ro/Turcia/Marmaris/43436/Vara-Marmaris-Hotel-Amos-3/290444.html

Hotel Amos 3*- de la 318 euro/persoană, 7 nopți de cazare cu demipensiune, transport cu avionul, transferuri, asistență turistică. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta