Christian Sabbagh, despre terapia pe care o face fiul său diagnosticat cu autism: „Necesită timp, răbdare și foarte mulți bani”

În urmă cu aproximativ un an, fiul lui Christian Sabbagh, în vârstă de 4 ani, a fost diagnosticat cu autism. Prezentatorul de la Kanal D a vorbit despre terapia pe care o face copilul.

Băiețelul lui Christian Sabbagh, în vârstă de 4 ani, a fost diagnosticat cu TSA (Tulburare de Spectru Autist). Prezentatorul de la Kanal D a dezvăluit despre problemele de sănătate ale copilului său în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai'.

„Cred că am aplicat toate terapiile existente pentru tulburările din spectrul autist. Dar copiii sunt diferiți și o terapie care dă rezultate într-un caz poate fi ineficientă în altul. Acum avem o nouă echipă de terapeuți și se pare că suntem pe drumul cel bun. Dar terapia necesită timp, răbdare și foarte mulți bani, iar evoluția o vezi în timp.

Extrem de costisitoare. Un proces terapeutic în aceste cazuri depășește câteva mii de lei lunar, depinde de câte ședințe are nevoie copilul. Ajutorul oferit de stat este mic comparativ cu nevoile unei familii care se confruntă cu o asemenea încercare’, a susținut prezentatorul TV, potrivit unica.ro.

christian-sabbagh-si-copiii-saiSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Christian Sabbagh și Iulia fac tot posibilul pentru ca fiul lor să fie bine. Pentru terapia pe care micuțul o urmează, părinții scot mulți bani din buzunar.

„A fost un moment dificil. O astfel de veste este debusolantă pentru orice părinte. Am avut nevoie de un timp să asimilez această informație și să mă „adun'. A fost cel mai teribil și dureros moment din viață mea. Dar nu poți stă cu brațele încrucișate întrebându-te de ce ți se întâmplă ție, așa că am reacționat și acționat rapid pentru a vedea ce putem face', a adăugat aceasta, potrivit sursei citate.

Iulia Sabbagh observase că fiul ei nu vorbește deși avea trei ani și a cerut părerea unui specialist. Astfel, cei doi au aflat că băiețul lor are autism. Soția prezentatorului a intrat în depresie când a primit vestea din partea medicilor.

„Nu voiam să vorbesc cu nimeni, nu voiam să aud pe nimeni. Îmi doream să se termine viața mea, pentru că nu știam foarte multe lucruri despre acest diagnostic. La vremea respectivă, în capul meu erau numai gânduri negre', a declarat Iulia Sabbagh.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete