Chef Florin Dumitrescu:,,Îmi place să stau acasă cu fetele mele,,

florin

Temperamental, dar corect, cel mai tânăr jurat de la MasterChef este şi un blogger talentat: www.florindumitrescu.ro.

La 26 de ani, juratul de la MasterChef are multă experienţă de bucătărie şi de viaţă. A fost şapte ani sportiv de performanţă (campion naţional cu Steaua, la polo şi titlul de cel mai bun portar din ţară), a mâncat (şi a gătit) pâinea grea a străinătăţii, iar acum este unul dintre cei mai apreciaţi chef-bucătari din ţară.

În vara anului care a trecut, viaţa lui s-a îmbogăţit: el şi iubita lui, jurnalista Cristina Sima, au devenit părinţii micuţei Ava Elisabeta.

 ✴ Primul contact cu bucătăria

Prima oară când am intrat în bucătărie eram foarte mic. O ajutam pe bunica mea să facă gogoşi, dar în perioada aceea nu ma gândeam că voi ajunge bucătar.

În bucătăria de restaurant am intrat la 14 ani şi ţin minte că am curăţat, în prima zi, 2 saci de cartofi noi, în 14 ore.

✴ Gătitul, o artă printre arte

La cum pot arăta farfuriile astăzi, aş asemăna arta culinară cu pictura.

De cele mai multe ori, în restaurantele mari ale lumii, mâncarea arată atât de bine, încât oamenii se opresc să studieze farfuria puţin, înainte să mănânce.

Jocul de culori şi designul farfuriei se apropie foarte mult de arta contemporană. În afară de impactul vizual, în arta gastronomică intră în joc şi gustul care se compune pas cu pas, notă cu notă, ca pe un portativ.

Ce pot să spun? Este un domeniu extrem de frumos şi de creativ!

✴ Femeia şi bucătăria

Nu este o lege nescrisă că o femeie trebuie să ştie să gătească. În ziua de azi, tot mai multe femei susţin că nu le mai interesează bucătăria, fiind foarte implicate în carierele lor.

O femeie care nu ştie să gătească poate avea alte modalităţi de a cuceri un bărbat, dar, pentru majoritatea bărbaţilor, faptul că o femeie ştie să gătească este un plus.

✴ Cine găteşte acasă?

Cine apucă. De multe ori, ne trezim că nu avem nimic de mâncare în casă şi preferăm să mâncăm la un restaurant.

Dacă, în schimb, este o perioadă de pauză pentru mine, îmi place să stau acasă cu fetele mele, să mă apuc să fac mâncare şi să îmi chem familia sau prietenii la masă.

Ne place să gătim împreună, asta cand ne lasă Ava. De regulă, unul dintre noi e ocupat cu ea, iar celălalt găteşte.

✴ Muzica şi gătitul

Ascult mai multe genuri de muzică şi depinde de starea de spirit. Dacă sunt în service şi am de făcut mâncare pentru 50-60 de persoane à la carte, atunci ascult ceva antrenant sau motivant, cum ar fi Bella Ciao de Goran Bregovic, Live in Paris.

Dacă sunt relaxat şi trebuie să fac ceva migălos, ascult ceva liniştit, ca Mumford and Sons, spre exemplu.

✴ Relaxarea

Sunt un tip mereu conectat la diferite activităţi şi de cele mai multe ori nu am timp să mă relaxez.

De regulă, dacă stau acasă cu fetele mele îmi încarc bateriile atât de mult, încât aş putea să mut munţii din loc. Dar o altă activitate în care să mă relaxez atât de mult nu am descoperit încă.

Autor: Mihaela Serea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete