Cele mai fascinante bijuterii sunt în Siggiewi

Cele mai fascinante bijuterii sunt în Siggiewi

Avantaje - argint filigran

Siggiewi, satul încântător și pitoresc situat în apropiere de Mdina, este renumit pentru bijuteriile din aur și argint lucrate în filigran fin, asemeni unei pânze de păianjen.

Satul are cam aceeași poveste ca majoritatea celor din Malta; inițial au fost mai multe cătune răsfirate care, după venirea Cavalerilor Ioaniți, s-au dezvoltat, s-au mărit și au devenit o singură așezare – Siggiewi.

Înainte de a porni la cumpărături, fă o plimbare, admiră Palatul Inchizitorului, construit de temutul Onorato Visconti în 1625 pe o terasă cu vedere spre o vale sălbatică, cu bambus și rodii.

În 1760 a fost construită și o micuță capelă. După ce a zăcut părăsit multă vreme, palatul a fost renovat, i s-a redat strălucirea de odinioară și a devenit reședința oficială a prim-ministrului Maltei.

Biserica Sf. Nicolae tronează chiar în mijlocul scuarului din Siggiewi. Sf. Nicolae este protectorul localității, și în luna iunie, dar și pe 6 decembrie, au loc festivități fastuoase pentru celebrarea sfântului. Biserica Sf. Nicolae, construită în stil baroc în anul 1693, are si elemente decorative italiene și siciliene.

Bijuteriile din argint filigranat sunt mândria maltezilor. Arta filigranului, în aur și argint, a înflorit sub conducerea Cavalerilor de Malta.

În acea vreme, bijutierii produceau ghirlande de flori din aur și argint (numite în malteză ganutilja). Astăzi, găsești în magazine și târguri broșe, pandantive, cercei, evantaie, casete de bijuterii, miniaturi ale bărcilor de pescuit tradiționale și karozzini și, bineînțeles, faimoasa Cruce Malteză, toate în filigran fin, migălos finisate. Găsești tot ce vrei la Village Jewelryd in Siggiewi!

Revelion Malta

De la 359 euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 5 nopţi cazare în hotel de 4*, mic dejun, asistenţă turistică. Malta Travel, Tel. 021/318.59.93, www.malta.ro

Autor – Catalina Alberti

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta