Minivacanţe de toamnă!

Minivacanţe de toamnă!

moldova

Dacă te gândeşti să mergi undeva pentru o perioadă scurtă, de ce n-ai încerca noul trend turistic lansat în 2013: minivacanţele de weekend prelungit. Câte trei-patru zile de relaxare cu toată familia, petrecute în zone minunate, care te pot ţine în formă pentru tot sezonul rece.

MOLDOVA

Lasă-te fermecată de mânăstirile pictate!

Unice prin picturi, nuanţe şi liniştea picurată în sufletele celor ce le trec pragul, bisericile pictate sunt atracţiile Nordului, miracole de culoare la care poţi adăuga peisajul fabulos şi ospitalitatea bucovinenilor.

Mergi să admiri Neamţul, Agapia, Văratecul, Humorul, cu exploziile de imagine ale pereţilor zugraviţi migălos şi trudnic, apoi Voroneţul, „Capela Sixtină a Orientului, dar şi „mânastirile surori Moldoviţa şi Suceviţa, cele zugravite într-o altă nuanţă specifică: verdele, simbol al Duhului Sfânt.

Unde te cazezi

Poţi alege cazarea la mânastiri, unde sunt preţuri modice, de 10 – 20 de lei pe noapte, fără mese, cu rezervare direct pe site-urile mânastirilor. (viziteazaneamt.ro)

Sau încearcă… Rezervaţia de vinuri

Mergi într-un tur al cramelor de la Cotnari, unde vei avea parte de o degustare urmată de o masă tradiţională şi de o vizită în vinoteca de peste un milion de sticle, multe dintre ele mai vechi decât sălaşlul în care se odihnesc. Alte atracţii: cetatea traco-getică Catalină, complexul Cucuteni, Castelul cu campanela şi Castelul Cârjoaia, sau biserica Sfânta Parascheva, înălţată chiar pe locul arătat de săgeata lui Ştefan Cel Mare.

Unde te cazezi

Zona abundă de pensiuni sau vile unde costurile sunt între 45 si 120 de lei pe zi, în funcţie de confortul ales. (inbucovina.ro)

DOBROGEA

dobrogea

Caută aventura în Pădurile de pe ape Dacă vrei să vezi locuri inedite, trebuie să mergi în rezervaţia de la Letea, singurul loc din Europa unde cresc liane tropicale lungi de 25 de metri.

De aici poţi pleca către sălbaticul Grind al Lupilor, spre hasmacurile de la Ranec, ori către mare, pe lângă Capul Midia pâna în Sahalin, apoi spre „pădurea nebună Caraorman, către grindurile de la Zatoane şi culoarea violet a Murghiolului, apoi mai departe la Capul Dolosman, faleză gigantică de piatră deasupra căreia se ridică zidurile stranii ale cetăţii Argamum.

Unde te cazezi

Încearcă senzaţia cazarii pe un hotel plutitor (costuri pentru cazare şi masă începând de la 150 lei pe zi, dar cu posibilităţi de discounturi – turismindelta.ro)

Sau încearca Răsfăţuri exotice

rasfat exotic

O experienţă pentru trup şi suflet: zile de „dolce far niente la un „destination SPA de pe litoral, care îţi oferă combinaţii unice între rasfăţul SPA, aerosolii marini şi plăcerea relaxarii cu arome exotice: drenaj limfatic cu namol, proceduri detox şi slimming, ritualuri wellness şi terapii senzoriale, cascade cervicale, hammam, Bio Sauna sau masajele speciale cu pietre calde din Peru.

Unde te cazezi

Preţurile pachetelor încep de la circa 725 lei pentru trei nopţi. Află detalii pe paginile centrelor (cocorspahotel.ro – anahotels.ro).

TRANSILVANIA Ia-ţi familia la un… Spectacol medieval

Transilvania

Un drum prin complexul medieval de la Alba Iulia este o experienţă pe care, dacă n-ai trăit-o, nu ai voie să o ratezi. Ridicată după planurile arhitectului italian Giovanni Visconti, cetatea Alba Carolina, „Cetatea celor şapte turnuri, este absolut impresionantă: Traseul Sudic, Poarta Fortului şi Podul Mobil Poarta a IV-a sau Traseul celor Trei Fortificaţii, iar alături

Catedrala Catolică, restaurată de Iancu de Hunedoara, care are aceeaşi vârstă cu celebra Notre Dame din Paris.

Biertan, biserica – cetate

biertan

Biertan-ul este ridicat pe vremea lui Matei Corvin, într-o fabuloasă îmbinare goticrenascentistă. Accesul în bazilica se face pe o scară acoperită, lungă de peste 100 de metri, iar de jur împrejur se ridică Turnul Mausoleu, Turnul Slaninilor, Turnul Ţesătorilor, apoi Turnul de Poartă care se continuă cu închisoarea rezervată soţilor care se certau.

Unde te cazezi

O cameră dublă costă circa 79 de lei pe zi, plus o sumă negociabilă pentru pensiunea completă (turistinfo.ro).  Sau încearca Biertan, biserica-cetate

BANAT –  Defileul clocotitor

cazane

Dincolo de Orsova vei descoperi locuri aproape uitate de timp şi de oameni, locuri unice, unde spectacolul toamnei are un romantism aparte.

Spectaculoase până la uluire sunt Cazanele, zona dintre Dubova şi Ogradena, apoi intrarea în golful Mraconia, dominată de figura uriaşă a regelui Decebal sculptată pe un pisc întreg de munte, de unde poţi merge pe Insula Simian

Unde te cazezi

Pensiunile sau hotelurile din zona Clisurii, cu vedere direct la Dunare, au preţuri începând de la 150 lei pe zi (cazare-cazane.ro)

Miracolul mineral

herculane-1

Un loc de redescoperit cu un cadru natural mirific, înconjurat de păduri şi având unul dintre cele mai puternic ozonate climate din România, Baile Herculane, locul unde istoria şi sănătatea se întâlnesc.

Poţi vizita: termele romane, Peştera Hoţilor, Rezervaţia Domogled întinsă pe Valea Cernei, ori tainica Moara a Diavolului, o cascadă cu renume magic.

Unde te cazezi

Încearcă ofertele pensiunilor din centrul nou, de pe malul Cernei, sau de pe pantele muntelui Domogled, cu preţuri între 80 de lei camera dublă pe zi şi 180 de lei apratamentul (lapensiuni.ro).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta