Cele mai eficiente soluţii naturale pentru pielea uscată

Schimbările de temperatură din ultima vreme au efecte directe şi vizibile asupra pielii, care devine mai sensibilă şi se usucă mai uşor. Iată ce trebuie să foloseşti dacă te confrunţi cu pielea uscată.

Într-o zi temperaturile scad şi începe să plouă, şi-n ziua următoare termometrul arată valori de primăvară. O situaţie derutantă pentru starea noastră de spirit, dar şi pentru piele, care încearcă să se adapteze schimbărilor prin tot felul de reacţii, de la roşeaţă până la uscare vizibilă. Dacă ai de-a face cu o piele uscată, care îţi scoate în evidenţă ridurile, iată ce ingrediente naturale să foloseşti.

Mierea de albine

Este un ingredient la îndemâna tuturor, cu beneficii incontestabile pentru piele. Mai ales în cazul tenului uscat, mierea funcţionează ca un hidratant puternic. Poate fi combinată cu alte ingrediente, însă de ce ai face asta, dacă mierea funcţionează foarte bine de una singură, aplicată direct pe piele? Las-o să acţioneze circa 15 minute, apoi şterge-o cu o dischetă demachiantă înmuiată în apă călduţă.

Uleiul de cocos

Da, este acelaşi cu uleiul sau untul de cocos pe care îl foloseşti şi în bucătărie, pentru a da o savoare în plus preparatelor. Există şi studii care arată că uleiul de cocos, aplicat pe piele, ajută la creşterea nivelului de hidratare a pielii şi a celulelor lipidice de la suprafaţa tenului.

Aloe Vera pentru corp

Gelul de Aloe Vera este benefic nu doar pentru ten, ci pentru întreaga suprafaţă a pielii. În plus, este uşor de aplicat şi nu provoacă nici un disconfort. Dacă vrei un produs 100% natural, cumpără o plantă de Aloe Vera şi foloseşte-i frunzele. Taie o frunză de la bază, apoi pe transversală, pentru a ajunge la gelul suculent. Gelul natural de Aloe Vera poate fi folosit ca atare sau în combinaţie cu miere de albine, pentru un efecte vizibil imediat.

Foto: Shutterstock

Vezi şi:

Aloe Vera elimină toxinele

De ce să nu pui miere în băuturile fierbinţi?

5 lucruri pe care nu le ştiai despre uleiul de cocos?

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete