Cele mai colorate orașe din Portugalia

Portugalia

Cea mai vestică țară europeană, Portugalia este celebră pentru numeroasele sale superlative, de la cel mai lung pod de pe bătranul continent, cea mai bună stațiune pentru surf din Europa și pană la cea mai veche librărie din lume, aici le vei găsi pe toate. 

Acestor recorduri li se adaugă minuni ale naturii: plaje de poveste dominate de formațiuni stancoase în nuanțe de galben-ocru, coaste abrupte și munți semeți, plantații de viță de vie și livezi întinse de pomi fructiferi. Atmosfera caldă, ospitalitatea localnicilor, tradițiile bine păstrate, muzica fado – parte din patrimoniul UNESCO, istoria și orașele bine păstrate, fac din Portugalia locul pe care orice pasionat de călătorii își dorește să-l viziteze cel puțin o dată în viață.

Explorează Portugalia în cadrul unui circuit low-cost cu avionul de la Europa Travel, prin programul 'Europa prin Europa Travel', la cele mai mici tarife de pe piața de turism și servicii ireproșabile.

Portugalia mai este renumită pentru arhitectura orașelor în stil manuelin, iar dacă ești pasionat de istorie iată trei locuri pastelate, considerate adevărate muzee în aer liber.

Lisabona – case ale artiștilor și plimbări cu tramvaiul de epocă

Lisabona este o muză pentru artiști, are o atmosferă festivă pe toată perioada anului, mai ales în preajma sărbătorilor sau a festelor tradiționale. În schimb, acest oraș fabulos, găzduiește zeci de edificii de patrimoniu și exemple fine de arhitectură elegantă a stilului manuelin.

Printre bijuteriile locului se numără Turnul Belem și Mănăstirea Jeronimo care fac parte din UNESCO. Poți face un tur al capitalei cu tramvaiul de epocă – simbol al locului, care te conduce pe străzile în pantă către cele mai interesante locuri, cum este cartierul Alfama, cel mai vechi din oraș. Aici se îngrămădesc zeci de case pastelate și istorice, cu străzi pietruite decorate cu arcade vechi și coloane cu elemente de inspirație gotică, exact așa cum și le-a imaginat marele meșter al stilului manuelin, Juan de Castillo.

Porto – orașul vinului

Un periplu cu iz exotic în Portugalia trebuie să includă și o scurtă oprire în Porto, unde casele cu fațade colorate, aglomerate pe marginea raului Douro, se asemanănă cu niște bomboane fructate.

Centrul istoric al orașului este parte din UNESCO, iar cartierele vechi încă păstrează edificii de patrimoniu precum Podul Dom Luis, Catedrala Se, Biserica și Catacombele San Francisco sau numeroasele muzee de vinuri, alături de restaurantele unde se servesc cele mai parfumate băuturi ale zeilor.

Coimbra – fostul oraș roman numit Aeminium

După Lisabona, Coimbra este cel mai important oraș din Portugalia, din punct de vedere istoric. Acesta a cunoscut destul de repede succesul astfel că între anii 1139-1260 a servit ca și capitală a țării, pentru ca mai apoi aici să se dezvolte una dintre cele mai importante și vechi universități din întreaga lume – Universitatea Coimbra, înființată în 1920.

Printre edificiile istorice pe care le găzduiește, se numără situl arheologic cu ruine romane Conimbriga, muzee, biserici și catedrale celebre pentru arhitectura bine păstrată.

De Mădălina Isar

Europa prin Europa Travel

Oferte Speciale Circuit Portugaliatarif 599 Euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*-4* (2 nopti Lisabona, 1 noapte Coimbra, 2 nopti Porto, 1 noapte Fatima, 1 noapte Evora), transport avion, transfer aeroport-hotel- aeroport, asistenta turistica. Tur de oras: Lisabona, Coimbra, Porto, Evora, vizite la: Fatima, Batalha, Ruinele Romane Conimbriga si Coimbra. Excursii la Nazare si Obidos; Castelo de Vide- Marvao –Estremoz; Degustare de vinuri in Porto. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Europa Travel te trimite gratuit in vacanta!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vacanta