Ceaiul care te ajută să scapi de mătreață. Trucul de frumusețe folosit încă din cele mai vechi timpuri

Atunci când niciun remediu modern nu dă rezultatele pe care le așteptam, primul instinct este de a ne întoarce la tratamentele naturale și care de multe ori se dovedesc foarte eficiente. Un ceai preparat în casă te poate ajuta să scapi de mătreață, acest truc de frumusețe fiind folosit încă din cele mai vechi timpuri.

Mătreața reprezintă o afecțiune a scalpului foarte deranjantă și care îi determină pe cei care se confruntă cu această problemă să se simtă rușinați. Dacă cei cu părul deschis pot masca mai ușor micile cojițe albe apărute la nivelul scalpului, nu același lucru se întâmplă în cazul celor care au părul foarte închis la culoare.

Ceaiul care te ajută să scapi de mătreață

Dacă mătreața îți dă mari bătăi de cap, mai mult ca sigur ai încercat toată gama de șampoane și tratamente care promit să îți lase părul curat și să rezolve definitiv această problemă. În cazul în care problema persistă, iar tratamentele din comerț sunt eficiente doar o scurtă perioadă de timp, poți apela la un remediu folosit încă din cele mai vechi timpuri, dar pe care oamenii de știință l-au adus din nou în atenția publicului.

Este vorba despre ceaiul de ferigă, un tratament natural care poate fi folosit în locul șamponului obișnuit. Cercetătorii de la Universitatea din York au descoperit că feriga era folosită pentru a combate mătreața și pentru a scăpa de pietrele la rinichi încă din secolul I.

“Ferigile au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri de către chirurgi, doctori sau alți vindecători din întreaga Europă, dar până acum aveam doar documente scrise care să vorbească despre utilizarea lor medievală.”, a spus Elena Fiorin, reprezentantă a departamentului de arheologie a Universității din York, potrivit thesun.co.uk. 

Ceaiul care poate rezolva problema mătreții se prepară din frunze de ferigă proaspete sau uscate peste care se toarnă apă fierbinte. După ce se răcește, amestecul poate fi folosit pentru clătirea părului, dar și sub formă de comprese aplicate în zonele cu probleme.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce impact au stările de spirit asupra pielii? Uite ce trebuie să faci pentru a preveni apariția problemelor dermatologice

Ce este peelingul chimic. În cât timp scapi de riduri cu ajutorul acestei proceduri

Ce să faci pentru ca nuanțele de blond să se păstreze mai mult timp?

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete